Διαμαρτυρία των κατοίκων της Ανατολικής Φθιώτιδας για τη στάση του ΚΤΕΛ στη Λαμία (φωτο+ video)

Ρεπορτάζ: Νίκος Παρμενόπουλος

Μία ακόμα διαμαρτυρία των κατοίκων της Ανατολικής Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε σήμερα με συμβολική κατάληψη της οδού Στουρνάρα για την «απαράδεκτη στάση» του ΚΤΕΛ  στη Λαμία ζητώντας να επανέλθει η στάση στην οδό Καποδιστρίου. Στο πλευρό τους  βρέθηκε και ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος ο οποίος μίλησε για ‘ απάνθρωπη΄κατάσταση ‘ και δήλωσε ότι ο ο Δήμος και οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι να εισακουστούν.   Το πρόβλημα αυτό ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Ανατολικής Φθιώτιδας  εδώ και πολύ καιρό όμως παρά τα διαβήματα και τις διαμαρτυρίες τους έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ ΚΤΕΛ, Περιφέρειας και Δήμου Λαμίας χωρίς να γίνεται τίποτα.

DSC00300 Όπως τόνισαν,   η στάση  του λεωφορείου  στην οδό Στουρνάρα βρίσκεται  σε ανηφορικό δρόμο μακριά από το κέντρο της πόλης, χωρίς στέγαστρο, δίπλα σε κάδους απορριμάτων  ενώ τις νυχτερινές ώρες ο δρόμος είναι σκοτεινός και έρημος.  Το αποτέλεσμα είναι να υφίστανται  μεγάλη ταλαιπωρία,  να χάνουν χρόνο, να επιβαρύνονται οικονομικά και να κινδυνεύουν  οι πολίτες της Ανατολικής Φθιώτιδας  που ταξιδεύουν με το ΚΤΕΛ  στη Λαμία . Οι περισσότεροι από αυτούς που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ είναι ηλικιωμένοι που θέλουν να πάνε σε κάποιο γιατρό και  να ψωνίσουν  ή μαθητές  οι οποίοι  πηγαινοέρχονται  καθημερινά για φροντιστήρια.  Επί πλέον, όπως δηλώνουν οι κάτοικοι δεν τους εξυπηρετούν τα δρομολόγια του  mini-bus που επικαλείται ο Δήμαρχος Λαμίας και είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μεγάλη απόσταση με τα πόδια για να βρεθούν στο κέντρο της πόλης. DSC00285

Πολλές φορές οι οδηγοί των λεωφορείων μπροστά στις διαμαρτυρίες των επιβατών αναγκάζονται να παρανομούν σταθμεύοντας στην οδό  Οθωνος. Οπως τονίζουν οι κάτοικοι,  είναι δυνατό αν υπάρξει βούληση να βρεθεί  ικανοποιητική λύση χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στο κυκλοφοριακό της Λαμίας  με   τη μεταφορά της στάσης  του ΚΤΕΛ  στην οδό Καποδιστρίου. Σε κάθε περίπτωση δήλωσαν  ότι σήμερα έγινε μια συμβολική κατάληψη αλλά είναι όλοι αποφασισμένοι να επιστρέψουν δριμύτεροι μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους.

DSC00298

 

.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.