Δεν τόλμησε να παρευρεθεί η Χρυσή Αυγή στην επέτειο μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Υπάτης. Το ολίσθημα όμως για το Δήμαρχο Λαμίας παραμένει…

Μπροστά στην  οργή της τοπικής κοινωνίας, τις έντονες αντιδράσεις από τον εκπολιτιστικό Σύλλογο Υπαταίων «Οι Αινιάνες», πολιτικά  κόμματα  και φορείς οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής δεν τόλμησαν να  παραστούν στην εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα της Υπάτης παρά την πρόσκληση που είχαν λάβει από το Δήμο Λαμίας. Ωστόσο όμως το ολίσθημα  για το Δήμαρχο Λαμίας παραμένει.  

Πως είναι δυνατόν σε μια εκδήλωση, που υποτίθεται ότι τιμά τη μνήμη των νεκρών που σφαγιάστηκαν σαν σήμερα πριν 69 χρόνια από τα Ναζιστικά στρετεύματα Κατοχής,  ο Δήμαρχος να καλεί  ένα κόμμα  το οποίο αρνείται ότι τη περίοδο 1941-44 υπήρξε στην Ελλάδα το οποιοδήποτε Ολοκαύτωμα;  Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν αυτού του μορφώματος θα διαπιστώσει ότι η ιδεολογία τους πηγάζει κατευθείαν από το Ναζισμό (Δείτε ΕΔΩ) . Είναι σίγουρο ότι το όλο θέμα δεν πρόκειται να κλείσει εδώ.  Σύμφωνα με πληροφορίες στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για  τη Τετάρτη 19 Ιουνίου, οι δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης σκοπεύουν να εξαπολύσουν ολομέτωπη επίθεση προς το δήμαρχο για την απόφασή του αυτή ενώ κάνουν λόγο και για μικροκομματικά – ψηφοθηρικά παιχνίδια του Δημάρχου με τη Χρυσή Αυγή ενόψει των ερχόμενων Δημοτικών εκλογών.     

Ο Δήμαρχος Λαμίας  κ. Κοτρωνιάς πάντως,  προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του σε δήλωση που έκανε μετά το πέρας της εκδήλωσης  επικαλέστηκε το πρωτόκολλο, τους νόμους και το Σύνταγμα λέγοντας ότι «η εφαρμογή τους δεν μπορεί να γίνεται  «αλα κάρτ» και ότι ο ίδιος δεν έχει τέτοια πολυτέλεια που μπορεί να έχει ένας πολιτιστικός σύλλογος.

Αυτό το επιχείρημα  κάθε άλλο παρά φαίνεται να πείθει το κοινό αίσθημα γιαυτό  κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του κ. Κοτρωνιά.

Στην εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα της Υπάτης παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Δασκαλάκης  ο οποίος δήλωσε ότι «είναι πολιτικά και κοινωνικά απαράδεκτο να γίνεται συζήτηση για το αν θα πρέπει να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή».  ΄Οπως τόνισε υτο Δίκτυο είναι ενάντια σε κάθε πολιτική της βίας, του ρατσισμού, του νεοναζισμού της καρφίτσας και των ταγμάτων εφόδου. Τέλος,  κάλεσε τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά  να θέσει επί τάπητος το θέμα των Γερμανικών οφειλών  προς την Ελλάδα στην Καγκελάριο Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Κυριακάκης που παρευρέθηκε στην εκδήλωση δήλωσε: «Έχουμε χρέος να απομονώσουμε κοινωνικά και πολιτικά όσους ακόμη και σήμερα καλλιεργούν το διχασμό μέσα στον Ελληνικό λαό, όσους αρνούνται τα Ολοκαυτώματα και την ιστορία».


 

 ΥΠΑΤΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣΥπατη2 Υπάτη3Yπατη

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.