Δεν κατεβαίνει ο συνδιασμός της Τζένης Οικονόμου για το Δήμο Λαμίας- Το ΠΑΣΟΚ σε αναζήτηση Περιφερειάρχη

Δε θα κατέβει τελικά στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου  για το Δήμο Λαμίας ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ» που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη της δημοτικής ομάδας αφού η   έως τώρα επικεφαλής του συνδυασμού κ. Τζένη Οικονόμου, εκ των πραγμάτων αδυνατεί να κατέλθει στις εκλογές λόγω νομικού ασυμβίβαστου (κατέχει θέση στην Περιφέρεια Στερεάς) και από επαφές που έγιναν δεν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος για τη θέση του επικεφαλής. 

 Επίσης αποφασίστηκε ότι σαν δημοτική ομάδα δεν θα στηρίξουν κανένα συνδυασμό και οι όποιες επιλογές του κάθε συμβούλου θα είναι προσωπικές.Εκείνο πάντως που έκανε σαφές η δημοτική ομάδα είναι  «να μη στηριχθεί από κανέναν, συνδυασμός που με οποιοδήποτε τρόπο συμμετείχε μέχρι σήμερα, στη Δημοτική εξουσία» αποκλείοντας έτσι τους συνδυασμούς των κ. Κοτρωνιά και Σαγιά..

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τους οκτώ εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους τέσσερις έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους.  Πρόκειται για  τους Θανάση Κλειτσάκη, Θόδωρο Αρναούτογλου , Δημήτρη Κορέτζελο και Γιάννη Ρούλια οι οποίοι  αφού οι προσπάθειες τους να πάνε σαν δημοτική ομάδα  στο συνδυασμό του Νίκου Σταυρογιάννη δεν καρποφόρησε  θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο σαν άτομα .Τρεις ‘άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι  η  Βάνα Ρουποτιά, ο Γιάννης Σταθόπουλος και ο Γιώργος Χονδραλής μάλλον αποφάσισαν να μην είναι ξανά υποψήφιοι ενώ ο Γιάννης Στρωματιάς θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες  τις κινήσεις του.

Έτσι το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές στη Λαμία, την έδρα της Περιφέρειας δεν θα κατεβάσει ή στηρίξει κάποιο συνδυασμό. Οι προσπάθειες της Χαριλάου Τρικούπη   επικεντρώνονται πλέον στην  ανεύρεση υποψήφιου Περιφερειάρχη ώστε τουλάχιστον να υπάρξει Περιφερειακό ψηφοδέλτιο για τη Στερεά Ελλάδα με αναφορά στο ΠΑΣΟΚ αν και εδώ υπάρχουν δυσκολίες και έλλειψη προθύμων.

Το κείμενο της απόφασης του συνδυασμού » ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ» για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014

« Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ», μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, που έλαβαν χώρα σε επανειλημμένες συγκεντρώσεις, την Πέμπτη 13-02-14 αποφασίσαμε τα παρακάτω:

Έχοντας σαν δεδομένο, τη μη κάθοδο στις Δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του 2014,της επικεφαλής του συνδυασμού Τζένης Οικονόμου, λόγω υπηρεσιακού κωλύματος, όλα τα μέλη του συνδυασμού, είναι ελεύθερα, να επιλέξουν προσωπικά ο καθένας την κάθοδό του ή μη, στις εκλογές, επιλέγοντας το συνδυασμό που θα στηρίξουν.

Εξυπακούεται ότι απόφαση της Δημοτικής παράταξης, είναι να μη στηριχθεί από κανέναν, συνδυασμός που με οποιοδήποτε τρόπο συμμετείχε μέχρι σήμερα, στη Δημοτική εξουσία.»

 17/02/2014

Θόδωρος Αρναούτογλου

Θανάσης Κλειτσάκης

Δημήτρης Κορέτζελος

Γιάννης Ρούλιας

Βάνα Ρουποτιά

Γιάννης Σταθόπουλος

Γιάννης Στρωματιάς

Γιώργος Χονδραλής

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.