Δίκτυο Σιδηροδρομικών Φθιώτιδας: Εκδήλωση – συζήτηση για την συρρίκνωση του ΟΣΕ (video)

Εκδήλωση – συζήτηση για τον ΟΣΕ, την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ και τις επιπτώσεις στο δίκτυο της περιοχής πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία του «Δίκτυου Σιδηροδρομικών Φθιώτιδας»  την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στην αίθουσα του ΤΕΕ Αν. Στερεάς. 

Ομιλητές στην εκδήλωση στην οποία παρευρίσκονταν εργαζόμενοι, πολίτες και εκπρόσωποι τοπικών φορέων ήταν ο Παναγιώτης Τερζόγλου,  μέλος της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας εργαζομένων ΟΣΕ και ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Διευθυντής ΟΣΕ (Αποσπάσματα από τις ομιλίες στο παρακάτω video).

Όπως αναφέρει το «Δίκτυο Σιδηροδρομικών Φθιώτιδας» ενώ σε όλη την Ευρώπη, ο σιδηρόδρομος αναπτύσσεται προς όφελος των κοινωνιών και των οικονομιών των χωρών της Ε.Ε., οι ευρωπαϊκοί σιδηρόδρομοι προχωρούν σε επανακρατικοποιήσεις σιδηροδρομικών λειτουργιών που είχαν ιδιωτικοποιηθεί  τα προηγούμενα χρόνια και οδήγησαν σε διάλυση των δικτύων …στη χώρα μας, ο σιδηρόδρομος διαλύεται. Ο ΟΣΕ συρρικνώνεται αφού και οι τελευταίες λειτουργίες του χαρίζονται σε ιδιώτες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΕΕΣΣΤΥ ιδιωτικοποιούνται, ενώ ετοιμάζονται «αποχωρήσεις» δηλαδή απολύσεις των έμπειρων σιδηροδρομικών. Οι επιπτώσεις τεράστιες τόσο για την ασφάλεια της κυκλοφορίας όσο και για τις τοπικές οικονομίες΄Οπως τόνισε ο Παναγιώτης Τερζόγλου «σήμερα το δίκτυο βρίσκεται σε οριακό σημείο και ότι λειτουργεί μόνο και μόνο επειδή οι συνάδελφοι μηχανοδηγοί, προσωπικό αμαξοστοιχιών κ.α. έχουν αυξημένη επαγγελματική κατάρτιση και ευσυνειδησία. Επειδή οι τεχνίτες στα μηχανεργοστάσια με σοβαρές ελλείψεις υλικών αυτοσχεδιάζουν για να κυκλοφορούν οι μηχανές. Επειδή οι συνάδελφοι στα ΤΗΕ με 500 ευρώ κόστος, επισκευάζουν ζημιές που οι ιδιώτες ζητάνε 100.000 ευρώ για να τις επισκευάσουν».

1236636_528679817226456_1842334733_n

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.