Δήμος Λαμιέων: Οι επίσημες οδηγίες του Δήμου και το ενημερωτικό φυλλάδιο για τον κορονοϊό

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα ενημέρωσης και προστασίας των πολιτών  από τον κορονοϊό έδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Μαρτίου, στο γραφείο του Δημάρχου  οι  εκπρόσωποι του Δήμου Λαμιέων.

Συμμετείχαν οι ιατροί Παναγιώτης Στασινός,  Θανάσης Ντούζγος και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα παιδείας Θανάσης Παπαχρήστος.

Διευκρινίστηκε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στον Δήμο  Λαμιέων και  στην ευρύτερη περιοχή ούτε «ύποπτο» κρούσμα .

Προς το παρόν δε θα γίνει απολύμανση στα σχολεία. Αυτό που θα γίνει άμεσα, είναι να αποσταλούν σε όλα τα σχολεία τα απαραίτητα απολυμαντικά και αντισηπτικά για την προστασία των παιδιών από τον ιό.

Επίσης δεν αναβάλλονται οι εκδηλώσεις και προτεραιότητα θα δοθεί στην ενημέρωση των δημοτών, για την τήρηση των προσωπικών βασικών συνθηκών υγιεινής από όλους .

Ακόμη δόθηκαν οι κατευθύνσεις και οι ενέργειες που πρέπει  να κάνει όποιος αισθανθεί συμπτώματα γρίπης που μπορεί να θεωρούνται «ύποπτα» .

Προσωπική ευθύνη του καθένα από μας που είναι άρρωστος να πάρει τα μέτρα προστασίας για να προφυλάξει και  το κοινωνικό σύνολο.

Ενημερωτικό φυλλάδιο εκδόθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Δήμου Λαμιέων και θα διανεμηθεί σε Φαρμακεία, Ιατρεία, Οδοντιατρεία, Φυσικοθεραπευτήρια, στο Πανεπιστήμιο, σε Νηπιαγωγεία και στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Παράλληλα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης του Δήμου (ΔΕΥΑΛ) θα αποστείλει επιστολές με τα φυλλάδια σε κάθε σπίτι στη Λαμία

 «Η ενημέρωση είναι δύναμη και προστασία δική μας και των ευπαθών συμπολιτών μας».

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.