Δήμος Λαμιέων: Η αντιπολίτευση ζητά θεσμική ενημέρωση για την ΠΕΛ και ζητά έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων   με αποκλειστικό θέμα  συζήτησης την ενημέρωση του σώματος για τις ενέργειες της Δημοτικής αρχής στο θέμα της ΠΕΛ, ζητά με κοινή  αίτηση  τους  οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η αξιοποίηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης για το Δήμο μας , αλλά και για την Φθιώτιδα και για τη Στερεά Ελλάδα. Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος για δύο ολόκληρα χρόνια, αδράνησαν και χειρίσθηκαν το μεγάλο αυτό θέμα με επικοινωνιακούς όρους, με μοναδικό σκοπό να εμφανισθούν στα μάτια των δημοτών μας, ότι δήθεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες .

Το τελευταίο δε χρονικό διάστημα, κατακλυζόμαστε από δημοσιεύματα που παρουσιάζουν μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που έως και σήμερα, παρουσίαζε η Δημοτική Αρχή και ο κ. Δήμαρχος. Και όλα αυτά ερήμην των Δημοτικών Συμβούλων και του Λαμιώτικου Λαού . Η άρνηση του Δημάρχου να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο , με μοναδικό θέμα την ΠΕΛ, υποχρέωσε την αντιπολίτευση με βάση τον κανονισμό του Δ.Σ., να αιτηθεί την σύγκλησή του, έτσι ώστε να ενημερωθεί ο Λαμιώτικος Λαός, αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής .

Απαιτούμε πλέον θεσμική ενημέρωση και όχι επικοινωνιακά παιγνίδια. Η πραγματικότητα και η αλήθεια δεν μπορούν να εξωραϊσθούν και να αποκρυφθούν.

Ακολουθεί η κοινή αίτηση της Αντιπολίτευσης για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ

Αξιότιμε Κ. Πρόεδρε ,

Επειδή με την με αριθ. πρωτ. 1429/07-12-2021 απόφαση του Δ.Σ του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΟΤΑ «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ», εγκρίθηκε με απευθείας ανάθεση, η εκπόνηση προμελέτης βιωσιμότητας για την πολεοδομική οργάνωση του χώρου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (ΑΔΑ: 9 Η7046ΜΝΤ1-ΜΥΤ), στην εταιρεία DIMAND AΕ.

Επειδή η Δημοτική Αρχή και ο κ. Δήμαρχος έως σήμερα δεν έχουν ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το γεγονός αυτό. Επειδή, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας , καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι λαμβάνουμε γνώση για τις εξελίξεις αυτές, από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο και όχι από την επίσημη Δημοτική Αρχή.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Αιτούμαστε, όπως βάσει του άρθρου 6 παρ.5 περ. δ του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. να συγκαλέσετε το Δημοτικό Συμβούλιο, με αποκλειστικό θέμα την ενημέρωση του Σώματος για τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί, σε σχέση με την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας .

Λαμία 14-02-2022

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1.Νίκος Σταυρογιάννης

2.Βασίλης Κυριακάκης

3.Θωμάς Στάικος

4.Αργύρη Παρασκευή

5.Ρούλιας Ιωάννης

6.Μαντζάνας Δημήτριος

7.Αρναούτογλου Θεόδωρος

8.Χαιρόπουλος Δημήτριος

9.Καραγιάννης Στυλιανός

10.Τσακμάκης Δημήτριος

11.Αλαφοδήμου Αικατερίνη

12.Ζήσιμος Γεώργιος

13.Χαλβαντζής Ζαχαρίας

14.Αντωνίου Μαρία

15.Τσιρώνης Μιλτιάδης

16.Κοντογιάννης Χαράλαμπος

17.Πάπουτσας Νίκος

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.