Δήμος Λαμιέων: Εκλέχτηκαν το Προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη της νέας Δημοτικής Επιτροπής

Με την ανάδειξη των οκτώ (8) μελών της 9μελούς Δημοτικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2023 η 1η ειδική συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων.

Η πρόταση του νέου Δημάρχου Πανουργιά Παπαϊωάννου, για τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της πλειοψηφίας στην Επιτροπή ήταν η παρακάτω:

Τακτικά:

Σταυρογιάννης Κωνσταντίνος 19

Κυρίτσης Δημήτριος 19

Ρούλιας Ιωάννης 19

Καραγιαννιδης Βασίλειος 11

Σγάγιας Γεώργιος 9

Αναπληρωματικά:

Σόλια Ειρήνη7

Παρχαρίδης Παναγιώτης 5

Στεργίου Αθανάσιος 4

Θεοδώρου Στέργιος 4

Κουτκιάς Ιωάννης

Συνολικά ψήφισαν 21 άτομα εκ των οποίων βρέθηκαν 20 έγκυρα και ένα άκυρο.

Από την πλευρά της μειοψηφίας, το ψηφοδέλτιο ήταν κοινό και για τις δύο παρατάξεις, όπως προβλέπει ο νόμος. Όπως τόνισε μάλιστα ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευθύμιος Καραΐσκος αναγνωρίζοντας τη συμβολή της δημοτικής παράταξης «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» διαχρονικά στο ΔΣ Λαμιέων, παραχώρησε τη μία από τις τρεις θέσεις που αντιστοιχούν στη μειοψηφία, στην παράταξη του Βασίλη Κυριακάκη. Αναλυτικά:

Τακτικά:

Τζούφλας Δημήτριος 11

Ξεφλούδας Κωνσταντίνος 9

Αντωνίου Μαρία 6

Αναπληρωματικά:

Κυροδήμος Γεώργιος 5

Μουστάκας Κωνσταντίνος 4

Παπαθανασίου Μάριος 3

Για τη μειοψηφία ψήφισαν 14 άτομα.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της ειδικής συνεδρίασης τόνισε χαρακτηριστικά:

«…Η σημερινή ημέρα με την εκλογή του Προεδρείου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής αποτελεί μια δημοκρατική παρακαταθήκη για τον τρόπο λειτουργίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Θέλω να συγχαρώ το νέο Πρόεδρο Πρέντζα Μάκη, την Αντιπρόεδρο Φαρδή Παναγιώτα-Νεκταρία και την Γραμματέα Ξηρομερίτη Μαρία για την εκλογή τους και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα καθώς επίσης και στα νέα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής. Όλοι μαζί καλούμαστε με σύμπνοια και συνεννόηση να εργαστούμε για το καλό των συνδημοτών μας, οι οποίοι προσδοκούν πολλά από εμάς. Καλή θητεία σε όλους!…

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Βασιλόπιτας, με τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Στέργιο Θεοδώρου να είναι ο τυχερός.

       Το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων      

Να σημειωθεί ότι στην ειδική συνεδρίαση της Παρασκευής 5/1.23 Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μετά από πρόταση του Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου εκλέχτηκε ο   Μάκης Πρέντζας με 33 ψήφους.      Υπέρ ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της παράταξης του Ευθύμιου Καραΐσκου, ενώ η παράταξη   «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» του Βασίλη Κυριακάκη, δήλωσε «παρών» για «λόγους αρχής» απέναντι «στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο που επιβάλλει η Κυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση».

Αντιπρόεδρος εκλέχτηκαν  η Νάγια Φαρδή από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και Γραμματέας η Μαρία Ξηρομερίτη από την παράταξη της πλειοψηφίας  με 33 ψήφους.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.