Γοργοπόταμος: Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τα 80 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας

Πλήθος κόσμου παρά τη συνεχή βροχή, παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ — ΔΣΕ από όλη τη χώρα, αλλά και φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση για την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, που διοργανώνοσε η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς — Εύβοιας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ — ΔΣΕ,  στον ιστορικό τόπο. 

Στην εκδήλωση που παρευρέθηκε  ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελής αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία συμμετείχαν  τα μέλη του ΠΓ Κώστας Παρασκευάς και Λουίζα Ράζου, βασική ομιλήτρια στην εκδήλωση. Επίσης οι Κώστας Μπάτσικας, γραμματέας της ΕΠ Αν Στερεάς και Εύβοιας, Κώστας Μπασδέκης, μέλη της ΚΕ όπως και η Ανδριάνα Μπαφούτσου γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι ekdilosi-gorgopotamos-2-1024x576.jpg

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απήθυνε η Δήμητρα Γεροκούδη, Γραμματέας του ΤΣ της ΚΝΕ Φθιώτιδας, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Γρηγόρης Τουγλίδης, αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανατίναξης της γέφυρας, όπως και το ιστορικό πλαίσιο.

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση πραγματοποίησε η Λουίζα Ράζου.

«Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα στέλνει περήφανο χαιρετισμό μιας Αναστάσης Νέας χτυπά η καμπάνα μηνάν τα όπλα μας το λυτρωμό…». Με τους στίχους του τραγουδιού που συνέβαλε στο να περάσει στην ιστορία του αντιστασιακού κινήματος της χώρας μας η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ξεκίνησε την ομιλία της η Λουίζα Ράζου μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στεφάνια στο μνημείο που υπάρχει στο χώρο κατέθεσαν εκ μέρους του Κόμματος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Νίκος Φάσσας, γραμματέας της Οργάνωσης Στερεάς – Εύβοιας της ΚΝΕ, ενώ εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο αντιπρόεδρος της Γιάννης Ζαγγανάς. Επίσης στεφάνια και λουλούδια κατέθεσαν εκπρόσωποι των παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, καθώς και αρκετοί από τους συμμετέχοντες, ενώ σε κλίμα συγκίνησης ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα

Από την εκδήλωση για τα 80χρονα από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου όπου και παρευρίσκεται, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τα 80 χρόνια της επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Μία μεγάλη αντιστασιακή ενέργεια που έγινε από το αντιστασιακό κίνημα του ελληνικού λαού κατά των δυνάμεων κατοχής, από όπου ξεκίνησε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μέσα κυρίως από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ για τη λευτεριά και την προκοπή του τόπου και του λαού μας.

Ο ελληνικός λαός δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν, άλλοι του χρωστάνε. Το γερμανικό κράτος τού χρωστάει τις αποζημιώσεις, τις επανορθώσεις από τις καταστροφές και τη βία τότε την περίοδο της κατοχής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βρετανικό κράτος χρωστάει για τις συνέπειες και τις καταστροφές που έφερε το Δεκέμβρη του ’44 και στη συνέχεια, μας χρωστάει να επιστρέψει αυτά που έκλεψε, τα μάρμαρα του Παρθενώνα επίσης. Το αμερικάνικο κράτος «χρωστάει» στον ελληνικό λαό για τις επεμβάσεις στην περιοχή, στη χώρα μας, για το βρώμικο ρόλο που έπαιξε στο Κυπριακό, για το ότι έχει γεμίσει σήμερα με στρατόπεδα, με βάσεις θανάτου όλη τη χώρα με τη σύμφωνη γνώμη και την υπογραφή όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.

Ο αγώνας συνεχίζεται, το μήνυμα είναι αντίσταση, ενότητα, αντεπίθεση για να δικαιωθούν τελικά τα οράματα του ελληνικού λαού και του αντιστασιακού κινήματος».

ΠΗΓΉ: https://www.902.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.