Γκλέτσος: Προσέχουμε και δεν καταναλώνουμε άσκοπα το νερό- Πότε όμως ο Δήμος θα εκσυγχρονίσει την υπηρεσία ύδρευσης;

Σύσταση για οικονομία στην κατανάλωση νερού απευθύνει με έγγραφο του προς τους δημότες ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος. Ο Δήμαρχος επιρρίπτει ευθύνες για το πρόβλημα σε όσους «επί δεκαετίες δεν προχώρησαν στη δημιουργία υποδομών» ενώ εκφράζει τον προβληματισμό του  ότι  αυτό  μπορεί να αντιμετωπιστεί με  τις γεωτρήσεις  που γίνονται στο Δήμο.

Πότε θα σταματήσει η «κατά αποκοπή» χρέωση των δημοτών από την Υπηρεσία ύδρευσης;

Η ευαισθητοποίηση των δημοτών  στη χρήση ενός δημόσιου αγαθού εν ανεπαρκεία όπως το νερό, σίγουρα παίζει  μεγάλο ρόλο στην σωστή και λελογισμένη χρήση του. Θα θέλαμε όμως να ρωτήσουμε τον κ. Γκλέτσο.

Μήπως και η δημοτική αρχή θα πρέπει από την πλευρά της επιτέλους να εκσυγχρονίσει και μηχανογραφήσει την υπηρεσία ύδρευσης  όπως έχει εξαγγείλει ώστε  να έρχονται έγκαιρα οι λογαριασμοί;  Και προπάντων,  να μη χρεώνονται  οι  χρήστες  αυθαίρετα  και  άσχετα με την κατανάλωση  νερού και τα τ.μ. της κατοικίας, όπως γίνεται μέχρι τώρα. Γιατί έχει παρατηρηθεί  στο Δήμο Στυλίδας η εξής πρωτοτυπία:   Ιδιοκτήτες κλειστών διαμερισμάτων  να χρεώνονται από την υπηρεσία ύδρευσης με το ίδιο ποσό όσο άλλοι που υπερκαταταναλώνουν νερό όχι μόνο για τις προσωπικές τους ανάγκες αλλά και για να ποτίσουν τον κήπο τους. Αν οι τελευταίοι κληθούν  να πληρώσουν και τον ανάλογο  λογαριασμό , ίσως την επόμενη φορά γίνουν περισσότερο προσεκτικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το νερό είναι δηµόσιο αγαθό. Η ποσότητά του κάθε χρόνο σε σχέση µε τις καιρικές συνθήκες όλο και λιγοστεύει λόγω του φαινοµένου του θερµοκηπίου. ∆υστυχώς τις προηγούµενες δεκαετίες δεν έγιναν υποδοµές, δηλαδή µεγάλα ή µικρά φράγµατα για να λύσουµε το πρόβληµα της λειψυδρίας. Τώρα υπάρχει υπερκατανάλωση χωρίς όπως προείπα να υπάρχει τρόπος εξεύρεσης παραπάνω νερού. Ακόµα και γεώτρηση να κάνεις δεν κερδίζεις και πολλά πράγµατα αφού τελικά ο υδροφόρος ορίζοντας είναι ένας, αλλά και η κείµενη νοµοθεσία είναι τέτοια που ουσιαστικά δεν επιτρέπει να γίνουν καινούργιες.

Άρα κυρίες και κύριοι προσέχουµε και δεν καταναλώνουµε άσκοπα σε αυλές, κήπους και γενικότερα. Όποιος ανεύθυνα οµολογεί άλλες λύσεις να έρθει να συζητήσουµε δηµοσίως και επίσηµα».

Απόστολος Γκλέτσος

Δήμαρχος Στυλίδας

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.