Γιώργος Μαρίνος από Λαμία: Να στηριχτεί από τα συνδικάτα η πρωτοβουλία του ΚΚΕ για γενική απεργία ( φωτορεπορτάζ)

Με το σύνθημα «Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία» αποτυπώνει το κάλεσμα που απευθύνει η ΚΝΕ σε όλη την νεολαία πραγματοποιήθηκε στη Λαμία την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη στην πλατεία Διάκου το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε  Βιβλιοπαρουσίαση-DVD-συζήτηση <<πως δενόταν τ’ατσάλι>>, παιδότοπο χαιρετισμό από την Γραμματέα Φθιώτιδας της ΚΝΕ Λάππα Δώρα, κεντρική ομιλία από το μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ  Γιώργο Μαρίνo και έκλεισε με Λαϊκό Γλέντι με μουσική από το συγκρότηγμα της ΚΝΕ.

 Ο Γιώργος Μαρίνος στην ομιλία του κάλεσε τον λαό να περάσει στην αντεπίθεση, υποδεχόμενος  τα νέα μέτρα με γενική απεργία που θα εντάσεται στη γενικότερη σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου και  τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Η πρωτοβουλία αυτή και οι προτάσεις  του ΚΚΕ  που εκφράζουν τα λαικά συμφέροντα τόνισε πρέπει να στηριχτούν  από τα συνδικάτα, τις τις επιτροπές των αγροτών, τους επαγγελματοβιοτέχνες   με αποφάσεις στους χώρους δουλειάς.

 Αναφερόμενος στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή «τόνισε πως  είναι κάλπικο. Ανεξάρτητα από το νόμισμα αν η ανάπτυξη έχει σκοπό το κέρδος των καπιταλιστών το αποτέλεσμα θα είναι λιτότητα, αύξηση των τιμών, ανεργία, σκληρά φορολογικά μέτρα για το λαό.

 Δεν παρέλειψε να  ασκήσει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η θέση ότι η χρεωκοπία είναι όπλο των αδυνάτων και  διαπραγματευτικό χαρτί αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου είναι επικίνδυνη  γιατί δημιουργεί αυταπάτες στο λαό. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι οι πλουτοκτάτες θα έχουν το κέρδος, η χώρα  θα παραμείνει μέσα στις δαγκάνες της ΕΕ και το κόμμα αυτό σαν σωτήρας θα λύσει τα λαικά προβλήματα είναι αβάσιμηη, ψεύτική , καιροσκοπική.

 Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και στο κόμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καλώντας το λαό να καταδικάσει το αντιδραστικό και ρατσιστικό αυτό κόμμα που δημαγωγεί  χυδαία πάνω στο πολύ δύσκολο πρόβλημα της μετανάστευσης. Η Χρυση Αυγη επιτίθεται στους μεταναστες αλλά στην πραγματικότητα δεν αναφέρεται στην αιτίες και  στηρίζει το σύστημα που προκαλεί ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια και μετανάστευση. Οι δολοφονικές επιθέσεις κατά των μεταναστών,  τα τάγματα εφόδου, επισήμανε,  εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό που πάει παραπέρα και στοχεύει στο χτύπημα του εργατικού κινήματος, το χτύπημα των απεργιών, των λαικών κατακτήσεων για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτό δείχνει και η ευρωπαϊκη και η ελληνική και η διεθνής εμπειρία.

 

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.