Γενική Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Λαμία: Η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάγκη που προκύπτει από την κοινωνική πραγματικότητα (βίντεο)

 Ανοιχτή Γενική Συνέλευση  στη Λαμία   πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λαμίας. Η συνέλευση έγινε στα πλαίσια της  διαδικασίας προς την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα. Θα ακολουθήσουν γενικές συνελεύσεις  και στους άλλους Καλλικρατικούς Δήμους του Νομού. Στη συνέλευση έγινε και εγγραφή μελών στον νέο  ενιαίο πολιτικό φορέα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εγγραφές, όπως ανακοινώθηκε θα συνεχιστούν καθημερινά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα γίνουν εκλογές για αντιπροσώπους στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει  στις αρχές Νοέμβρη.

 Εισήγηση για την πολιτική κατάσταση  και τις προτεραιότητες δράσης του κόμματος  το επόμενο διάστημα έκανε ο  βουλευτής  Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης.

Οπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ «ζούμε σε μια περίοδο  πολύ καυτών εξελίξεων, συμπυκνωμένου πολιτικού χρόνου όπου η τρικομματική κυβέρνηση (εσωτερική τρόικα) εξαπατώντας το λαό σε σχέση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για επαναδιαπραγμάτευση, προχωράει σε απαρέκλητη εφαρμογή του μνημονίου σε νέες βάρβαρες περικοπές και ξεπούλημα κερδοφόρων επιχειρήσεων  οδηγώντας  τη χώρα  και το λαό σε χρεωκοπία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ειναι οι νεες περικοπές  σε μισθούς και συντάξεις, η επίθεση σε  βασικά εργασιακά δικαιώματα, η εκτίναξη της ανεργίας,  η εκποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων  επιχειρήσεων όπως το ΤΤ, ο ΟΠΑΠ ΚΑΙ  η ΛΑΡΚΟ στην περιοχή μας. Αναφερόμενος στον πρόσφατο εξωδικαστικό συμβιβασμό της συγκυβερνησης με τη ΖΗΜΕΝΣ ανέφερε ότι πρόκειται για μια υποτελή συμφωνία που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε στην ελληνική Βουλή.

Μπροστά  μας έχουμε δυο δρόμους να επιλέξουμε:Η  η χώρα  θα χρεοκοπήσει  -γιατί μνημόνιο= χρεωκοπία- και ο λαός θα οδηγηθεί σε κατάσταση εξόντωσης ή  πραγματικά θα εμπιστευτεί τις προτασεις του ΣΥΡΙΖΑ που είχε καταθέσει προεκλογικά  για κατάργηση των μνημονιακών συμβάσεων, απαλλαγή από το μεγαλύτερο βάρος του χρέους ,   να φύγει η τρόικα για  να  μπεί η χώρα  σε τροχιά παραγωγικής  ανασυγκρότησης. Αυτή είναι  η μόνη πρόσταση που εξακολουθεί να δίνει  ελπίδα στον κόσμο. Στα πλαίσια αυτά είναι απαραίτητη να γίνει οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε  ο Βασίλης Κυριακάκης όχι μόνο για να υποδεχτούμε  όλους όσους μας πλησίασαν και μας εμπιστεύτηκαν στις εκλογές. Η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδήρητη ανάγκη που προκύπτει από την κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει η χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει  μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς, να αγκαλιάσει κάθε άνθρωπο που πλήττεται  ή θα πληγεί από αυτή την κατάσταση.  Αυτό συνεπάγεται όχι μόνο ποσοτική αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ  αλλά  και ποιοτική αναδιοργάνωση».

Από τη μεριά του ο Βαγγέλης Σακελλάρης εκ μέρους της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας  τόνισε : «Θέλουμε ότι η  διαδικασία οργανωτικής ανασυγκρότησης στην πορεία προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη  και το συνέδριο για το νέο ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ  να  είναι στενά συνδεδεμένη με τα πολιτικά και κοινωνικά καθήκοντα της

περιόδου και όχι μια εσωστρεφής διαδικασία.  Να συμβάλλει στη διόγκωση αντιστάσεων στην κυβερνητική πολιτική, αλληλέγγυων δράσεων και τελικά σ’ ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα ανατροπής της ΄΄μνημονιακής΄΄ πολιτικής που συγχρόνως θα είναι κίνημα που θα απαιτεί αριστερή κυβέρνηση. Ένα τέτοιο κίνημα χρειάζεται δεκάδες χιλιάδες ενεργά μέλη του ενιαίου πολιτικού φορέα που θα αισθάνονται και θα είναι συμμέτοχοι και στη διεκδίκηση της κυβερνητικής εξουσίας. Ο δρόμος προς την Π.Σ. περνά μέσα από τις ανοιχτές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και την εγγραφή μελών. Συγχρόνως περνά μέσα από την συμβολή ανάπτυξης και τη συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα με πρώτο σταθμό τη μεγάλη διαδήλωση των συνδικάτων στην Θεσσαλονίκη στιυς 8/9. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία με κύρια χαρακτηριστικά τη δημοκρατικότητα της και την λαϊκότητα της».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.