Γενική απεργία 4 Φλεβάρη: Η μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων στη Λαμία (φωτορεπορτάζ)

Οι  πρωτοφανείς σε έκταση και δυναμισμό απεργιακές κινητοποιήσεις  σήμερα σε όλη την Ελλάδα  ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση και τους θεσμούς.

Στη Λαμία εντυπωσιακή  ήταν  η συμμετοχή στην συγκέντρωση και πορεία που κάλεσε το Παμφθιωτικό Μέτωπο Αγώνα και οι Επιστημονικοί Σύλλογοι Φθιώτιδας με την πλατεία Διάκου να είναι πολύ μικρή για να χωρέσει ένα πολύχρωμο πλήθος από διαδηλωτές  που πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης με πανό και συνθήματα.
Για πρώτη φορά ενώθηκαν όλες οι κοινωνικές τάξεις– εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επιστήμονες (μηχανικοί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, γιατροί), αγρότες, επαγγελματίες -σε ένα ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο ζητώντας την άμεση απόσυρση του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Τα καταστήματα στην πόλη ήταν κλειστά, οι συγκοινωνίες και τα ταξί δεν κινούνταν ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη στην οποία συμμετείχαν αγρότες, αυτοκινητιστές, ραδιοταξί, και σχολικά ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Ένα  αγωνιστικό μέτωπο  το οποίο όπως τονίστηκε από τους ομιλητές,  θα είναι απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που θα υλοποιεί μέτρα κοινωνικής καταστροφής.
Ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου και μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης οργάνωσε το ΠΑΜΕ μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία και αγροτικούς συλλόγους της περιοχής.Στη βόρεια είσοδο της πόλης είχαν προσυγκέντρωση οι απεργοί από τη Λοκρίδα, την Ανατολική Φθιώτιδα και γεωργικά μηχανήματα από το μπλόκο της Ανθήλης Από εκεί με πορεία κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της Λαμίας εισπράτοντας  το χειροκρότημα όσων συναντούσαν και όσων ήταν ήδη συγκεντρωμένοι εκεί Μετά το τέλος της πορείας μετακινήθηκαν όλοι στο αγροτικό μπλόκο της Ανθήλης όπου έκλεισαν την Εθνική Οδό για μία ώρα.

Οι σημερινές μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες συνιστούν ένα μεγάλο σταθμό στην πορεία του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιεσμένη σε πολλά μέτωπα τόσο  στο εσωτερικό όσο  και από τους δανειστές φαίνεται να παρακολουθεί με αμηχανία τις εξελίξεις. Η αφύπνιση της κοινωνίας που για χρόνια δοκιμάζεται από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας , η διάψευση προσδοκιών από την κυβέρνηση της Αριστεράς, η αγωνία για το μέλλον όλο και περισσότερων κοινωνικών στρωμάτων που φτωχοποιούνται βίαια δημιουργούν τις προϋποθέσεις για κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις που δεν μπορούν να αγνοήσουν τόσο η κυβέρνηση όσο και η μνημονιακή αντιπολίτευση.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

agro 061agro 029agro 092agro 102agro 134apergia 097agro 128agro 124agro 120

agro 041

agro 133

apergia 168apergia 167apergia 162apergia 158apergia 157apergia 152apergia 153apergia 150apergia 113apergia 111apergia 110apergia 109apergia 106apergia 103apergia 100apergia 094

agro 039agro 121agro 097agro 019

agro 001

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΜΕ

agro 008

CIMG4690

CIMG4683

agro 006

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.