Γενική απεργία 20 Φλεβάρη: Μαζική κινητοποίηση εργαζομένων, αγροτών και ανέργων στη Λαμία (φωτορεπορτάζ & βίντεο).

 Με ενότητα και μαζική συμμετοχή  πραγματοποιήθηκε στη Λαμία η  συγκέντρωση και πορεία  των συνδικάτων στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Τον ιδιαίτερο τόνο στη σημερινή κινητοποίηση έδωσε η συμμετοχή των αγροτών και πολλών κλαδικών σωματείων όπως του συνδικάτου των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, των  σιδηροδρομικών «Λαρισαϊκός», των Παραγωγών και Επαγγελματιών λαϊκών αγορών, των εργαζομένων στο ΤΕΙ Λαμίας, της ΕΛΜΕ, των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του ΤΕΕ Αν Στερεάς, των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Συμμετείχαν επίσης οι Συλλογικότητες Λαμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με το βουλευτή του κόμματος Β, Κυριακάκη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,  η ΠΑΑΣ,  και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Επαγγελματιών Φθιώτιδας, Αυτοδιοικητικοί, συνταξιούχοι και άνεργοι πολίτες.

 Η πορεία με προπομπό τρακτέρ ξεκίνησε από το χώρο της ΠΕΛ και μέσω της οδού Θερμοπυλών έφτασε στη πλατεία Διάκου όπου εκφωνήθηκαν ομιλίες από τους εκπροσώπους των συνδικάτων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης μέχρι την πλατεία Πάρκου όπου έκλεισαν για ένα μικρό διάστημα τους δρόμους.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε στην πλατεία Πάρκου το ΠΑΜΕ μαζί με αγρότες της ΠΑΣΥ που στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Λαμίας.

 Η σημερινή  απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιηθεί σε μια χρονική συγκυρία όπου η κοινωνία συνθλίβεται, τα εργασιακά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο, οι αγρότες και πολλοί κλάδοι εργαζομένων είναι στο δρόμο, οι απολύσεις εργαζομένων και η φοροεπιδρομή  είναι στην κυβερνητική ατζέντα της συγκυβέρνησης του μνημονίου. Η σημερινή κινητοποίηση ήταν  μια συντονισμένη απάντηση του κόσμου της εργασίας και της αγροτιάς, των συνταξιούχων και των ανέργων  απέναντι στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που ξεδιπλώνεται αυτή την περίοδο που όμως πρέπει να έχει συνέχεια και προοπτική.

 Είναι καιρός όλοι να σηκωθούμε από τους καναπέδες και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Απέναντι σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αντίσταση και την αντεπίθεση   για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, για να σταματήσουμε τη φορομπηχτική πολιτική, για να επιβάλλουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους,  προκειμένου να επιβιώσουμε ως εργαζόμενοι, ως χώρα, ως κοινωνία.DSC00689apergia 20-2-13 026apergia 20-2-13 051DSC00697 apergia 20-2-13 085 apergia 20-2-13 053DSC00691

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.