Γενικά Αρχεία του Κράτους-ΓΑΚ Φθιώτιδας: Σήμερα 9 Ιουνίου είναι γιορτή αλλά εμείς δεν γιορτάζουμε!

Οι υπηρεσίες των Γενικών Αρχείων του Κράτους καταρρέουν, μαζί και η δική μας. Τα προβλήματα πολλά και δυστυχώς χωρίς κανείς να νοιάζεται.

Οι ερευνητές μας, κάποια βλέπουν, κάποια ακούν και κάποια τα ωραιοποιούμε γιατί θέλουμε απλά να φεύγουν όλοι έχοντας εξυπηρετηθεί και με τις καλύτερες εντυπώσεις. Παλεύουμε πολύ να λειτουργούμε τις υπηρεσίες μας, παραλαμβάνουμε αρχεία, ταξινομούμε, εξυπηρετούμε και υλοποιούμε εκπαιδευτικές δράσεις χωρίς πόρους, καλύπτοντας όλα τα έξοδα από την τσέπη μας ή από μικρές χορηγίες ανθρώπων που αγαπούν τα αρχεία και αυτό που κάνουμε. Η φωνή μας, όμως, πλέον γίνεται κραυγή… κραυγή αγωνίας για το μέλλον του παρελθόντος μας!
 
Το Τμήμα ΓΑΚ Φθιώτιδας, όπως και τα υπόλοιπα ΓΑΚ, πλέον αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητα. Χωρίς αντισηπτικά, μάσκες και καθαριότητα εν μέσω πανδημίας, χωρίς συντήρηση υπολογιστών, χωρίς απεντόμωση και αναγόμωση πυροσβεστήρων για χρόνια, χωρίς καμία προμήθεια αναλωσίμων υλικών και εξοπλισμού, χωρίς, χωρίς, χωρίς….. η λίστα είναι ατελείωτη.
Το μόνο που έχει παραμείνει είναι η αγάπη μας για τα αρχεία και η προσπάθειά μας να κάνουμε το καλύτερο. Όσο αντέχουμε…
Δυστυχώς, όμως, δεν αρκεί μόνο το προσωπικό ενδιαφέρον για να λειτουργήσει σωστά μία υπηρεσία, απαιτείται σταθερή και αξιόπιστη υποστήριξη από την ηγεσία του υπουργείου.
ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΤΜΗΜΑ ΓΑΚ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. Αιμίλιος Ριζογιάννης

    Έχοντας περάσει δύο χρόνια ερευνώντας στα ΓΑΚ Φθιώτιδας, μπορώ να πω με σιγουριά πως η κραυγή αγωνίας που μας στέλνουν είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Και λίγα λέει. Αλλά τι να περιμένεις από μια πολιτεία, που τέτοια θέματα τα έχει, όχι σε τρίτη ή τέταρτη προτεραιότητα, αλλά δεν υπάρχουν καν στο οπτικό της πεδίο.