Βροχερός καιρός με πτώση της θερμοκρασίας σήμερα – Βελτίωση από αύριο Πέμπτη

Η παροδική επιδείνωση του καιρού που ξεκίνησε από τη βόρεια ηπειρωτική χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης 29/8, θα επηρεάσει σταδιακά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και το Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο, και την Κρήτη. Τα φαινόμενα, σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρά.

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 από την αρχή της ημέρας αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, όμβρους και καταιγίδες .

Βελτίωση του καιρού αναμένεται την Πέμπτη 31/8.

Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, τις Σποράδες και την κεντρική και βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη συνέχεια οι νεφώσεις και τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, και προς το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Η ορατότητα στις ορεινές και ημιορεινές ηπειρωτικές περιοχές θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 28, με εξαίρεση την Ήπειρο όπου η μέγιστη θα φτάσει τοπικά τους 31 με 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου από 23 έως 30, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 20 έως 28.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 2 περίπου μποφόρ από το μεσημέρι.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.