Βασ. Κυρικάκης: Για τις καταλήψεις και συλλήψεις γονιών και μαθητών

Η  κυβέρνηση και οι θεσμικοί υποστηρικτές της για άλλη μια φορά δείχνουν το σκληρό πρόσωπό τους σε μαθητές και γονείς που διεκδικούν τα αυτονόητα για την παιδεία. Αποφεύγοντας το διάλογο κι επιλέγοντας φασιστικές μεθόδους προσπαθούν να κάμψουν την αγωνιστικότητα των μαθητών .

Επιλέγοντας  την επέμβαση της αστυνομίας με εντολές εισαγγελέων , συλλαμβάνουν μαθητές και γονείς και στήνοντας μαθητοδικεία  τους τρομοκρατούν για να σταματήσουν τον αγώνα ενάντια στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα  αντιεκπαιδευτικά- αντιλαϊκά μέτρα της υποτελούς κυβέρνησης.

Κι ενώ στην επικράτεια τελούν υπό κατάληψη 500 σχολεία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού, στη Λαμία για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, μετά τις συλλήψεις στο 1ο ΕΠΑΛ, συλλαμβάνονται μαθητές και γονείς του 1ου ΓΕΛ  και προσάγονται σε δίκη.

Το οξύμωρο στην περίπτωση του 1ου ΓΕΛ είναι ότι ενώ δεκαπέντε μέρες πριν σε μια συντονισμένη προσπάθεια  αποφυγής της κατάληψης, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί  δημοσιοποιούν επιστολή προς τον Υπουργό αναδεικνύοντας όλα τα προβλήματα που δημιουργεί  το «Νέο Λύκειο»  και ζητούν τη μέριμνά του για την επίλυσή τους  αντί  του διαλόγου επιλέγεται  η καταστολή.

Θορυβημένος ο Υπουργός από το συντονισμό και τη γενίκευση των καταλήψεων σε 500 σχολεία ανά την επικράτεια απειλεί με επιμήκυνση του διδακτικού έτους και με εισαγγελικές – αστυνομικές επεμβάσεις.

Τέτοιου είδους τακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του Λαού μας και φανερώνουν την αδυναμία των κυβερνώντων να υποβαθμίσουν και να συκοφαντήσουν κάθε μορφή κινητοποίησης  των εξαθλιωμένων πολιτών της χώρας.

Τα προβλήματα δεν λύνονται με την καταστολή αλλά με σχεδιασμό και διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.