Βαθαίνει η κρίση στη δημοτική παράταξη «ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ»-Πόλεμος ανακοινώσεων μετά τη χθεσινή Γ.Σ.

΄Έντονη αντιπαράθεση επικράτησε στη χθεσινή Γενική συνέλευση μεταξύ των δυο ομάδων στο εσωτερικό της παράταξης ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Αυτών που συσπειρώνονται γύρω από τον Αντιδήμαρχο και επικεφαλής του συνδυασμού Παναγιώτη Στασινό και εκείνων που συσπειρώνονται γύρω από τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Πάπουτσα με επίδικο τη συμπόρευση της παράταξης με την δημοτική αρχή.

Να σημειωθεί ότι η ΛΑΜΙΑ στο Κέντρο προέκυψε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές μεταξύ των συνδυασμών Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας ( ΠΕΠΛΑ) και της νεοσύστατης «Πόλις» με αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ένταση και τις φωνές που υπήρξαν οι δυο ομάδες χωρίστηκαν σε διαφορετικές αίθουσες.

Ακολούθησε πόλεμος ανακοινώσεων με βαριές εκφράσεις που προαναγγέλλει το επικείμενο διαζύγιο με την ανεξαρτητοποίηση του κ. Πάπουτσα.

 «ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ»-Ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση

Στο περίπτερο του Αγίου Λουκά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 η Γενική Συνέλευση του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο.

Εκεί παρουσιάστηκε, από τον επικεφαλής Παναγιώτη Στασινό, αναλυτικά ο Απολογισμός 2019-2021 της παράταξης και συζητήθηκε ο τρόπος που ο συνδυασμός θα κινηθεί τα επόμενα δύο χρόνια της δημοτικής θητείας.

Μελανό σημείο της Γενικής Συνέλευσης αποτέλεσε η προσπάθεια που έγινε για χειραγώγηση και νόθευση των αποφάσεων από όσους στάθηκαν απέναντι στον συνδυασμό στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και υπονόμευσαν τον ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του και το τελικό αποτέλεσμα.

Εμείς, τα μέλη του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο, τα οποία συμμετέχουμε ενεργά και παλεύουμε για πολιτική συνεννόηση στα συλλογικά όργανα με ανοιχτές συγκλίσεις μέσα από διάλογο, καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές που θυμίζουν παλαιοκομματικές αντιλήψεις και δεν αρμόζουν στη Λαμία του μέλλοντος.

Καταδικάζουμε επίσης τον παραγοντισμό και τη δημιουργία τεχνητών κρίσεων μέσω των οποίων οι εμπνευστές τους επιχειρούν, ανεπιτυχώς, να επισκιάσουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες τους και την ανυπαρξία προτάσεων και θέσεων από την πλευρά τους τα τελευταία δύο έτη.

Τέτοια περιστατικά αμαυρώνουν την δημοκρατία και προσβάλουν την ανεξαρτησία μας και όσοι επιλέγουν τέτοιες κινήσεις δεν έχουν καμία θέση στο συνδυασμό μας.

Συμμετέχουμε ουσιαστικά και εποικοδομητικά, δεν είμαστε παρατηρητές, και θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας και τον καλύτερο εαυτό μας για την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, για την πόλη που αγαπάμε.

Ο συνδυασμός Λαμία στο Κέντρο

» ΠΟΛΙΣ»: Ο κύριος Αντιδήμαρχος το ‘βαλε στα πόδι

Από καιρό γνωρίζαμε τον πολιτικό κατήφορο του κ. Στασινού, αλλά αυτό που έγινε στη συνέλευση της παράταξης Λαμία στο Κέντρο στις 14ης Οκτωβρίου δεν έχει προηγούμενο. Αντιλαμβανόμενος τη διαφαινόμενη πολιτική του ήττα, λόγω της αθρόας συμμετοχής των μελών της ΠΟΛΙΣ ( παράταξη του Λαμία στο Κέντρο ), απαίτησε από τα μέλη της με βίαιο τρόπο να αποχωρήσουν από τη Γενική Συνέλευση, με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν ήταν υποψήφιοι του συνδυασμού στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Αποφάσισε δε, όλως αυθαίρετα να αποδράσει από τη συνέλευση, για να μην νομιμοποιήσει την οποιαδήποτε απόφασή της. Η αντιδημοκρατική και πρωτόγνωρη για προοδευτική παράταξη προσπάθεια φίμωσης της διαφορετικής άποψης από τον κ. Στασινό, καταδεικνύει τον φόβο του για την άσκηση κριτικής και εν τέλει λογοδοσίας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες του κ.Στασινού που πλήττουν καίρια τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αυτοδιοικητικής μας παράταξης . Ο πολιτικός καιροσκοπισμός του κ. Στασινού δεν συνάδει με τις δημοκρατικές μας αρχές .

Η ελεύθερη έκφραση όλων των πολιτών μέσα από το δημοκρατικό διάλογο αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς . Όποιος την παραβιάζει δεν έχει θέση ανάμεσά μας .

15.10.2021

ΠΟΛΙΣ αυτοδιοικητική κίνηση Λαμίας


Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.