Αυθαίρετη και εκβιαστική απόφαση 5μελούς επιτροπής Δήμου για ευθανασία σκύλων

Καταδικάζουμε την απόφαση της 5/μελούς επιτροπής του Δήμου Σπερχειάδας-Μακρακώμης για την απαράδεκτη απόφασή της να δώσει εντος Αυγούστου 10 ημέρες χρόνο, για να εξευρεθούν άτομα για υιοθεσία 2 σκύλων που καταγγέλθηκε ότι ‘’δάγκωσαν’’ κάτοικο του προαναφερθέντος Δήμου την 9-4-2016.

Οι λόγοι:

1.Ο χρόνος που επιλέχθηκε για τη συνεδρίαση της επιτροπής μέσα στον Αύγουστο και ενώ έλειπε ένα μέλοςτης, εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου, χωρίς να έχει γίνει προηγούμενη ενημέρωση για την από κοινού εξεύρεση κατάλληλου χρόνου.

2. Υπήρχε η δυνατότητα να εξευρεθεί καταλληλότερος χρόνος, αφού το περιστατικό έγινε προ 4/μήνου.

3. Το διάστημα των 10 ημερών μέσα στον Αύγουστο, όπου λείπουν οι περισσότεροι σε διακοπές, καθιστά εντελώς απίθανο να βρεθούν άτομα για υιοθεσία.

4.Στην επιτροπή δεν κατατέθηκαν : α) πιστοποιητικό γιατρού που να επιβεβαιώνει το γεγονός, β) δεν έγινε ενημέρωση για το πώς έγινε το περιστατικό, γ) δεν ενημέρωσαν για το τι τραύμα προκάλεσαν οι σκύλοι , δ) δεν κατέθεσαν μάρτυρες που να βεβαιώνουν ότι επιτέθηκαν αναίτια και ε) δεν υπάρχει μαρτυρία ότι οι ίδιοι σκύλοι

είχαν προκαλέσει και άλλα περιστατικά, όπως καταγράφεται στον νόμο.

5.Επειδή η όλη μεθόδευση προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις του Δήμου σε σχέση με την αντιμετώπιση γενικά των αδέσποτων ζώων του, αφού τόσο εύκολα και χωρίς να υπάρχουν όλα τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω ζητείται ευθανασία για ένα ‘’δάγκωμα’’, το οποίο θα είχε πιθανά αποφευχθεί αν ο Δήμος είχε στειρώσει και εμβολιάσει τα συγκεκριμένα ζώα , ως όφειλε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία

Ζητούμε :

Την άρση της απόφασης της 5/μελούς επιτροπής ως προς το χρόνο και την δυνατότητα να υιοθετηθούν τα ζώα μετά από συντονισμένες προσπάθειες Δήμου και Φιλοζωικού Συλλόγου.

Επίσης ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Π.Φ.Π.Ο) & ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.