Αστυνομικός – συνοδός ασθενή επιτέθηκε σε νοσηλεύτριες στο ΓΝ Λαμίας- Καταγγελία του σωματείου Εργαζομένων

Απίστευτο επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Λαμίας- Έντονη αντίδραση από το Σωμετείο Εργαζομένων

Συνοδός ασθενή  ο οποίος  νοσηλεύεται στη Παθολογική κλινική  χτύπησε δύο νοσηλεύτριες και στη συνέχεια βγήκε στο μπαλκόνι του 5ου ορόφου του Νοσοκομείου της Λαμίας και έβριζε θεούς και δαίμονες, επειδή όπως ο ίδιος  ισχυρίζονταν  δεν εξυπηρετήθηκε ο ασθενής πατέρας του. Μάλιστα ο δράστης  είναι αστυνομικός που υπηρετεί σε  γειτονικό νομό!

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έβριζε τους πολιτικούς – κυβερνητικούς και μη – και στη συνέχεια απειλούσε ότι θα βάλει φωτιά στο Νοσοκομείο και θα κάψει όλη τη Λαμία!

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία που έσπευσε με αρκετά πληρώματα στο χώρο και με πολύ δυσκολία, σύμφωνα με το LamiaReport.gr, οι αστυνομικοί κατάφεραν να  απομακρύνουν και να τον οδηγήσουν στη Διεύθυνση το συνάδελφό τους.

Την ίδια ώρα οι νοσηλεύτριες μεταφέρθηκαν στα επείγοντα για εκτίμηση της κατάστασής τους, ενώ το πρωί θα κατατεθεί από το Ίδρυμα μήνυση κατά του ανθρώπου που προκάλεσε το σοβαρότατο επεισόδιο.

Την  έντονη αντίδραση του για την σωματική επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της  Πέμπτης 11 Αυγούστου εργαζόμενη του Νοσοκομείου Λαμίας από πολίτη- συνοδό εκφράζει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα  περιστατικά βίας  λεκτικής και σωματικής των πολιτών σε εργαζόμενους έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, γεγονός που αποδίδεται στην έντονη έλλειψη  προσωπικού το οποίο βρίσκεται εκτεθειμένο σε  οποιαδήποτε  μορφή βίας.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας

 Ο κόμπος έφτασε στο χτένι….

 Η οργή μας ξεχειλίζει για το χθεσινό περιστατικό της άνανδρης σωματικής επίθεσης πολίτη-συνοδού σε εργαζόμενους του Γ.Ν. Λαμίας.

Καταδικάζουμε την οποιαδήποτε ενέργεια σωματικής, ψυχολογικής και λεκτικής βίας ενάντια σε εργαζόμενους, συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας που δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις ενώ δίνουν καθημερινό αγώνα για να προσφέρουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες φροντίδας υγείας στους ασθενείς και επιφυλασσόμεθα για οποιεσδήποτε, σχετικές με το προαναφερόμενο συμβάν, νομικές ενέργειες.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εντείνονται τα περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας πολιτών (συνόδων ή ασθενών) σε εργαζόμενους.

Θεωρούμε ότι τα προαναφερθέντα φαινόμενα είναι αποτέλεσμα κυρίως της έντονης έλλειψης προσωπικού. Ο ασθενής αδυνατεί να εξυπηρετηθεί με βάση τις προδιαγραφές που ο ίδιος έχει ορίσει ως αποδεκτές (λογικές και /ή παράλογες απαιτήσεις; ), με αποτέλεσμα να εκφράζεται βιαία απέναντι στον κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα αν ο ίδιος ο εργαζόμενος, ευθύνεται ή όχι, για την συγκεκριμένη κατάσταση.

Η έλλειψη προσωπικού (το Γ. Νοσοκομείο Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας, λειτουργούν με το 60% του προβλεπόμενου προσωπικού), ο αυξημένος όγκος ασθενών, η γήρανση και η κόπωση του υφιστάμενου προσωπικού, σε συνδυασμό με τις σωματικές και λεκτικές επιθέσεις που δέχεται από ασθενείς-συνοδούς, το μόνο πράγμα που καταφέρνουν είναι, τα συγκεκριμένα περιστατικά να αποτελούν προσθετό εμπόδιο στις παροχές φροντίδας που προσπαθεί το υπάρχον ελλιπές προσωπικό να προσφέρει.

Ενώ λοιπόν, ο ασθενής και ο συνοδός του είναι ενημερωμένος και προστατευμένος (πχ Γραφείο Προστασίας των Δικαιωμάτων Ληπτών /ριών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων), το προσωπικό, πολλές φορές, είναι εκτεθειμένο σε ενέργειες οποιεσδήποτε μορφής βίας.

 Το μεροκάματο του τρόμου δεν αρμόζει στους υγειονομικούς που τόσο υποκριτικά χειροκροτήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.

 Ζητάμε:

1)την αύξηση και την ανανέωση του υπάρχοντος, μέσω νέων προσλήψεων, μόνιμου προσωπικού.

2)την ενίσχυση-βελτίωση του μηχανισμού αποτροπής της βίας (ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της ασφάλειας).

3)την ενίσχυση-αυστηροποίηση του νομικού-θεσμικού πλαισίου που σχετίζεται με τα φαινόμενα σωματικής, ψυχικής και λεκτικής βίας πολιτών προς εργαζόμενους.

4)την συμπαράσταση και την κατανόηση όλων των πολιτών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στον χώρο εργασίας μας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.