Ο λαός της Στερεάς δεν έχει ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά από έμπρακτα μέτρα στήριξης της Δημόσιας Υγείας

Την 24η Μαρτίου,εν μέσω πανδημίας και με μια διαδικασία παρωδία, ο Περιφερειάρχης Στερεάς ανακοίνωσε στους επικεφαλείς των περιφερειακών παρατάξεων μέσω τηλεδιάσκεψης για τις δράσεις της Περιφέρειας για την «πρόληψη – αντιμετώπιση του κορονοϊού».

Δυο βδομάδες σιωπής μετά τη συνάντηση  των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό -και τους αρμόδιους Υπουργούς – με θέμα τα μέτρα Πρόληψης και Συντονισμού Κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης για τον κορονοϊό.

Η επικεφαλής της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ενημερώθηκε ακριβώς την ώρα έναρξης της τηλεδιάσκεψης!

Καταγγέλλουμε τη διαδικασία παρωδία αφού με πρόσχημα τον «κορονοϊό» παρακάμπτονται τα συλλογικά όργανα (περιφ.συμβούλιο) , ολοκληρώνοντας την αντιδραστική μετάλλαξη του Κλεισθένη , που εκμηδενίζει τις αποφασιστικές αρμοδιότητες των συλλογικών οργάνων.

Ο Περιφερειάρχης αποφασίζει να πατάξει την πανδημία τουκορονοϊού με:

Εθελοντική Αιμοδοσία – Δωρεάν Υπηρεσίες Τηλεϊατρικής (μέσω της ιδιωτικής πλατφόρμας DrButtonκαι του Προγράμματος «Γέφυρα»που χρηματοδοτείται από ιδιώτες,όπως Ίδρυμα Νιάρχος) – Δωρεάν online νηπιαγωγείο (μέσω της επίσης ιδιωτικής πλατφόρμας kidoplanet) -Γραμμή ενημέρωσης & ψυχολογικής υποστήριξης Παροχή επισιτιστικής βοήθειας στους δικαιούχους ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους) με τη συνδρομή των Μητροπόλεων (σ.σ. πρόγραμμα που ήδη υλοποιείται).

Ενώ για την ενίσχυση των δομών υγείας της Περιφέρειας εξαγγέλθηκε απλά η «συνεργασία με την 5ηΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς» χωρίς απολύτως καμία εξειδίκευση.

Tην στιγμή που ολόκληρη η Στερεά διαθέτει μόλις 10 κλίνες Μ.Ε.Θ. και μια Πνευμονολογική κλινική στο Νοσοκομείο Λαμίας -νοσοκομείο αναφοράς- για μισό εκατομμύριο ανθρώπους ( 550.000 περίπου κατοίκους), με τις οποίες καλείται το δημόσιο σύστημα Υγείας της Στερεάς Ελλάδας να ανταποκριθεί στις πιθανώς αυξημένες ανάγκες από την έξαρση της νόσου.

Κυβέρνηση και Περιφέρεια , εξαντλούν την αντιμετώπιση της πανδημίας: α) στην ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα β)σε επικοινωνιακή διαχείριση (online νηπιαγωγείο , τηλεϊατρική &γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης),γ)στον εθελοντισμό δ)και κυρίως στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών.

Ο λαός της Στερεάς και της χώρας δεν έχει ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης , αλλά από έμπρακτα μέτρα στήριξης της Δημόσιας Υγείας: νέες κλίνες ,ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μέσα προστασίας των υγειονομικών, στήριξη των εργαζόμενων, των ανέργων, των ευπαθών ομάδων & της νεολαίας.

Σε αυτά θα συμβάλλει η Περιφερειακή αρχή ή θα περιμένει να αρχίσουν να εκτινάσσονται τα κρούσματα και στη Στερεά και «τότε θα δούμε»;

Η Αριστερή Παρέμβαση δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της στο κατ’ όνομα «σχέδιο δράσης» της Περιφέρειας, παλεύει και καλεί το λαό της Στερεάς και όλους τους συλλογικούς φορείς να αγωνιστούμε Τώρα για :

Άμεση λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας και των ΜΕΘ που διαθέτει

– Ενίσχυση με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Στερεάς

– Άμεση κάλυψη των αναγκών σε μέσα προστασίας του υγειονομικού προσωπικού

– Δωρεάν ανιχνευτικά τέστ για όλο τον πληθυσμό και όχι μόνο για τους βαριά νοσούντες (ή όσους έχουν να πληρώσουν)

– Πλαφόν στις τιμές των μέσων προστασίας – όχι στον νέο μαυραγοριτισμό

– Απαγόρευση των απολύσεων – καμία μείωση αποδοχών

Όχι στον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών – άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

– Ειδική μέριμνα για πρόσφυγες και μετανάστες, άνεργους και άστεγους για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Ελεύθερη πρόσβαση στα δημοτικά ιατρεία χωρίς την απαίτηση ΑΜΚΑ. Να κλείσουν τα hot-spot φυλακές.

Ο λαός της χώρας μας με συναίσθηση «κοινωνικής ευθύνης» και όχι ατομικής , έχει συμβάλλει τα μέγιστα στον περιορισμό μετάδοσης της πανδημίας , επιτέλους ας αναλάβουν τις ευθύνες και αυτοί που τόσα χρόνια λοιδόρησαν και απαξίωσαν το Δημόσιο σύστημα Υγείας.

Μένουμε Ενεργοί! Υγεία-Συλλογικότητα-Αλληλεγγύη!

 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.