Σύλλογοι Εργαζομένων ΤΕΙ Λαμίας‏: Στην έδρα της Περιφέρειας να είναι η έδρα του νέου ΤΕΙ Στερεάς

Στην έδρα της Περιφέρειας να είναι η έδρα του νέου ΤΕΙ Στερεάς και να  διασφαλιστεί το Προσωπικό του ΤΕΙ Λαμίας και του ΤΕΙ Χαλκίδας ώστε κανένας  εργαζόμενος  να μην κινδυνεύει,  ζητούν  από το Υπουργείο Παιδείας   οι Σύλλογοι των Εργαζομένων ΤΕΙ Λαμίας.

 Το κείμενο της ανακοίνωσης:

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εκπαιδευτικού, Ειδικού Τεχνικού και Διοικητικού Προσωπικού σε κοινή συνεδρίαση στις 11-2-2013 λαμβάνοντας υπόψη το αριθμ. πρωτ. 1247/6-2-2013 του ΥΠΑΙΘΠΑ που στάλθηκε στο Συμβούλιο του Ιδρύματος  ομόφωνα αποφάσισαν τα παρακάτω:

– Θεωρούμε ότι ο χώρος της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ενιαίος και όσοι τον υπηρετούν είναι συνάδελφοί μας με κοινά συμφέροντα. Για αυτόν το λόγο δεν πρόκειται να συνεισφέρουμε σε άσκοπες αντεγκλήσεις, που στόχο έχουν τη διάσπαση των εργαζομένων σε επί μέρους μέτωπα και την εξυπηρέτηση εκείνων των συμφερόντων, τα οποία αποβλέπουν στην απαξίωση και τελικά στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Παιδείας.

– Στο παραπάνω έγγραφο του ΥΠΑΙΘΠΑ αναφέρεται το εξής: «προτείνεται η απορρόφηση του ΤΕΙ Λαμίας από το ΤΕΙ Χαλκίδας το οποίο μετονομάζεται σε ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας». Εάν με αυτό υπονοείται ότι η Διοίκηση του Νέου ΤΕΙ Στερεάς θα βρίσκεται στη Χαλκίδα, εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας διότι η έδρα του Νέου Ιδρύματος θα πρέπει να βρίσκεται στην έδρα της Περιφέρειας έτσι ώστε να επιτυγχάνονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι διοικητικοί, εκπαιδευτικοί και αναπτυξιακοί στόχοι της Περιφέρειας.

– Το νέο ΤΕΙ Στερεάς που θα δημιουργηθεί απαιτούμε να διασφαλίσει το Προσωπικό των δύο Ιδρυμάτων χωρίς να κινδυνεύσει κανένας υπάλληλος καμίας κατηγορίας ή κλάδου, δεδομένου ότι το νέο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας θα είναι το μοναδικό Ανώτατο Ίδρυμα στην Περιφέρεια και επομένως θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο τόσο εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό. Κατά συνέπεια οι ανάγκες σε προσωπικό θα είναι αυξημένες.

–    Επισημαίνουμε ότι όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις δεν αποδεχόμαστε καμία υποχρεωτική μετακίνηση κανενός εργαζομένου καμιάς κατηγορίας και κλάδου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη πανελλαδικά λόγω του σχεδίου Αθηνά, καλούμε τη Διοίκηση του ΤΕΙ Λαμίας και το Συμβούλιο του Ιδρύματος να αγωνιστούν μαζί μας για τη διασφάλιση όλων των παραπάνω στα πλαίσια ενός ενισχυμένου ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Για τα Δ Σ. Των Συλλόγων

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

Παπανικολάου Νικόλαος

 Νιώρας Ανδρέας

 Γκόγια Ευαγγελία

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.