Αποχαιρετιστήρια επιστολή Γιάννη Λούκα: Μην εφησυχάζετε!!! Κρατήστε ψηλά το αγωνιστικό φρόνημα των οργάνων μας.

 Φίλες και Φίλοι,

          Όπως θα έχετε πληροφορηθεί  μετά την διακοπή της επαγγελματικής μου δραστηριότητας  , ως όφειλα  παραιτήθηκα και από κάθε συνδικαλιστική  συμμετοχή μου, καθώς και από το Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

          Αποχωρώντας, μετά από την πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ  σε όλους όσους μέχρι  σήμερα συνεργαστήκαμε  και να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία και την υποστήριξη των κοινών κοινωνικών αγώνων που μαζί δώσαμε ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία.

          Τα τελευταία αρκετά  χρόνια , που είχα την τιμή να βρίσκομαι στο τιμόνι της Ομοσπονδίας με άξιους συνεργάτες, προσπαθήσαμε να στηρίξουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας κάθε κλάδο επαγγελματικό και κάθε συνάδελφο που είχε την ανάγκη μας χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς κομματικές  περιχαρακώσεις  και χωρίς τη λογική της συντεχνίας, αλλά καθιστώντας την Ομοσπονδία ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας με ευρύτερη κοινωνική δράση.

          Ενδεχομένως πολλές φορές, ο ίδιος, ως χαρακτήρας έντονος και ίσως παρορμητικός, προκάλεσα συγκρούσεις και τριβές, με θεσμούς  και εξουσίες τοπικές ή κεντρικές, αλλά πίκρανα και πρόσωπα που οι σκέψεις μας κινούνταν σε διαφορετική κατεύθυνση.

          Να είστε βέβαιοι ότι, έλεγα και έπραττα , αυτό που η συνείδησή μου και τα πιστεύω μου  υπαγόρευαν, αδιαφορώντας πολλές φορές ακόμα και για την προσωπική βλάβη που ακολουθούσε τα λεγόμενά μου ή τις δράσεις μου.

          Πίστευα πάντοτε και πιστεύω ότι ο συνδικαλιστής  όχι μόνο δεν επιτρέπετε να χαϊδεύει την εξουσία αλλά έχει υποχρέωση  και καθήκον να στέκεται αυστηρά κριτικά απέναντί της  διεκδικώντας  το μέγιστο καλό για εκείνους που τον εξέλεξαν να τους εκπροσωπεί.

          Όπως επίσης πιστεύω ότι ο συνδικαλισμός δεν μπορεί να μπλέκεται με την  πολιτική και ο  συνδικαλιστής να είναι συγχρόνως και πολιτικάντης, έτσι ώστε μετά την κοινωνική αναφορά που θα αποκτήσει  να ανέλθει στην όπια εξουσία, τοπική ή κεντρική, διατηρώντας  ρόλο « αγωνιζόμενου συνδικαλιστική ».

          Αυτός είναι και ο λόγος που ευγενώς αρνήθηκα προτάσεις που πολλές φορές έγιναν στο πρόσωπό μου από διάφορους σχηματισμούς για ένταξή μου σε ψηφοδέλτια κάθε μορφής και χρώματος.

          Αυτά για τα οποία  αισθάνομαι υπερήφανος ότι πετύχαμε στην Ομοσπονδία με τους άξιους συνεργάτες μου, είναι ότι κανένα κόμμα δεν είχε θέση στους κόλπους μας όλα αυτά τα χρόνια και ότι σεβαστήκαμε πάντοτε κάθε άποψη διαφορετική, καθώς και ότι δεν περιοριστήκαμε  στις διεκδικήσεις που αφορούσαν μόνο στα μέλη μας, αλλά οι αγώνες μας είχαν αναφορά στο σύνολο της κοινωνίας μας.

          Ενδεχομένως πετύχαμε ελάχιστα ,αλλά με το υφιστάμενο κλίμα στη χώρα μόνο άμυνα στις επιθέσεις  κατά της κοινωνίας μπορούσε να γίνει.

          Σήμερα θέλω να απευθύνω σε όλες και όλους σας ένα κάλεσμα για συσπείρωση στα Α΄ βάθμια όργανα, αλλά και συνολικότερα για κοινωνική δράση, με κάθε τρόπο για να ανακοπούν οι κάθε είδους επιθέσεις των ισχυρών εναντίον των αδυνάμων.

          Η βίαιη αλλαγή του οικονομικού μοντέλου που επιχειρήθηκε και εφαρμόσθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια στέλνοντας στην ανεργία εκατομμύρια συμπατριωτών μας  με εκατοντάδες χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις  που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο , προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία  βλάβες ανεπανόρθωτες ( αυτοχειρίες, εξαθλίωση, κατάθλιψη κ.λ.π.).

          Η ανακοπή του κοινωνικού εγκλήματος που διαπράττεται  εκπορευόμενο  από την Ευρωπαϊκή  και Διεθνή Οικονομική Ελίτ θα ανακοπεί μόνο με μαζική κοινωνική δράση αλλά κυρίως αποβάλλοντας  το σύνδρομο της παραίτησης και της κατάθλιψης  που σήμερα είναι διάχυτο σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

          Καμία Κυβέρνηση, καμία εξουσία δεν πρόκειται να βελτιώσει τις σημερινές άθλιες συνθήκες  των αδύναμων συμπολιτών μας  αν απέναντί της δεν έχει ενεργούς, όρθιους, αποφασισμένους, διεκδικητικούς  φορείς και πολίτες .

          Μην εφησυχάζετε!!!

          Κρατήστε ψηλά το αγωνιστικό φρόνημα των οργάνων μας.

          Απαιτήσετε ένα καλύτερο αύριο  για τις μικρές  επιχειρήσεις για τους συναδέλφους μας ΕΒΕ, για την κοινωνία μας, για τα παιδιά μας !!!

          Σας υπόσχομαι να είμαι στο πλευρό σας οποτεδήποτε  με καλέσετε όσο οι δυνάμεις μου το επιτρέπουν.

          Κλείνοντας την παρούσα επικοινωνία μαζί σας την οποία και επιθυμώ να δημοσιοποιήσω, θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους σας καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που πρόβαλλαν τις δράσεις μας, τη ΓΣΕΒΕΕ για την άριστη συνεργασία που είχαμε, τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ανατ. Στερεάς, το Εργατικό Κέντρο Ν. Φθιώτιδας για τις κοινές μας δράσεις και διεκδικήσεις, την τοπική και περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, την Διοίκηση  και τα στελέχη του ΟΑΕΕ Λαμίας, τις  Υπηρεσίες  και τους Οργανισμούς και οποιονδήποτε με τον τρόπο του συνέβαλλε στην άμυνα της κοινωνίας μας !!!

          ΚΑΛΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ !!!

Με εκτίμηση

Γιάννης Λούκας

Πρώην Πρόεδρος Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Φθιώτιδας

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.