Αποκατάσταση της λίθινης γέφυρας στην Αμφίκλεια ζητά με επιστολή του στο ΥΠΟΜΕΔΙ ο Απ. Καραναστάσης

Επιστολή  του βουλευτή  Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλη Καραναστάση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρ. Σπίρτζη σχετικά με την κατάρρευση λίθινης γέφυρας στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας.

ΘΕΜΑ: «Κατάρρευση παλιάς λίθινης τοξωτής γέφυρας»

Σχετ. : Η με αρ. πρωτ. 1189/4-2-15 και ίδιο θέμα συνημμένη επιστολή του Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας

Κύριε Υπουργέ, μετά την λήψη της συνημμένης επιστολής του Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Γ. Γώγου, θεωρώ υποχρέωσή μου να προσθέσω και τη φωνή μου στο αίτημα για την κατά το δυνατόν άμεση αποκατάσταση της κατε-στραμμένης γέφυρας.

Η υποχρέωσή μου αυτή, δεν απορρέει τόσο ή μόνο από την βουλευτική μου ιδιότητα, αλλά από το γεγονός ότι έχω προσωπική γνώση του θέματος, από την πρόσφατη θητεία μου στη θέση του Προέδρου του Τ.Ε.Ε. – Τ.Α.Σ.

Πρόκειται, πράγματι για μία παλιά λίθινη τοξοτή γέφυρα του Βοιωτικού Κηφι-σού στη θέση «Νερούτσου Μύλος Αμφίκλειας» που κατασκευάστηκε το 1718 και είναι ιδιαίτερης αξίας, ιστορικής και μορφολογικής, από τα λίγα δείγματα του είδους που είχαν απομείνει στον Ελλαδικό χώρο και μοναδικό στην περιοχή μας, ως εκ τούτου δε προστατευόμενο αυτοδίκαια από τον Ν. 3028/2002 «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Τελευταία, είχαν δρομολογηθεί ενέργειες για την αποκατάσταση της στατικό-τητάς της και την προστασία της από τα νερά του ποταμού, όμως η μανία της φύσης, που έπληξε και την περιοχή μας της τελευταίες ημέρες, προξενώντας σημαντικά προβλήματα, πρόλαβε τα προγραμματισμένα έργα και προκάλεσε την κατάρρευσή της.

          Συνεπώς, είναι απόλυτη ανάγκη να εξετάσετε, όπως και στην περίπτωση της γέφυρας της Πλάκας, στην Αρτα, τρόπους για την εκπόνηση μελέτης για την αποκα-τάστασή της και να δρομολογήσετε τις σχετικές διαδικασίες για την υλοποίησή της.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες και είμαι στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες ή για οποιαδήποτε σχετική ενέργεια μου ζητηθεί.

                                                ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

                                                        Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φθιώτιδας

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.