Απεργία με την έναρξη των σχολείων προτείνουν οι καθηγητές στη Φθιώτιδα- Αγωνιστικό κλίμα στις ΕΛΜΕ όλης της χώρας

Απεργία στις 11 Σεπτέμβρη, ημέρα που ξεκινά η σχολική χρονιά  ψήφισαν οι καθηγητές της Φθιώτιδας στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/9 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Η απεργία προτείνεται  να συνεχιστεί και τις 12 και 13 Σεπτεμβρίου οπότε θα  γίνει η νέα Γενική Συνέλευση του κλάδου. Την πρόταση της Γ.Σ. θα μεταφέρει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θύμιος Πανέτσος Φθιώτιδας στη συνέλευση των Προέδρων της ΟΛΜΕ όπου θα αποφασιστεί η τελική μορφή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

\Οι κυρίαρχες προτάσεις  που μπαίνουν σε ψηφοφορία είναι η πρόταση για πενθήμερη επαναλαμβανόμενη απεργία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και πιθανότερη ημερομηνία την 16/9 ( από τις παρατάξεις ΣΥΝΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) και η πρόταση για  48ωρη απεργία (από τις παρατάξεις ΠΑΜΕ,ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ). Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των γενικών συνελεύσεων των κατά τόπους ΕΛΜΕ αγωνιστικό κλίμα διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα όπου προκρίνεται με συντριπτική  πλειοψηφία από τους καθηγητές η πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Οι μνημονιακές πολιτικές υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, η διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, η συρρίκνωση της τεχνικής εκπαίδευσης και το νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο»  που βάζει φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών είναι τα καυτά προβλήματα που ωθούν τους εκπαιδευτικούς στο δρόμο του αγώνα.

Για την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για το «νέο Λύκειο » η ΟΛΜΕ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.