Ανοιχτή Επιστολή στο Δήμαρχο Λαμίας για τη διακοπή σίτισης των σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: Τον κ. Δήμαρχο Λαμιέων και μέσω αυτού στο Δημοτικό Συμβούλιο

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι από χθες οι σπουδαστές του ΤΕΙ Λαμίας δεν μπορούν να σιτιστούν, αφού ο εστιάτορας που είχε αναλάβει τη σίτιση διέκοψε τη λειτουργία του εστιατορίου.
Αυτό και μόνο το γεγονός, πρέπει να κινητοποιήσει το Δήμο και γενικά να ευαισθητοποιήσει ολόκληρη τη Λαμία…
Σε εποχή οικονομικής κρίσης, όπου η φτώχεια και η ανέχεια περισσεύουν, τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών που σπουδάζουν στη Λαμία δεν μπορούν να φάνε, και μάλιστα μέσα σε εξεταστική περίοδο.
Είναι αναγκαία η παρέμβαση του Δήμου για να έχουν μια στοιχειώδη υποστήριξη οι σπουδαστές, έστω και με την παροχή έκτακτου συσσιτίου.
Άμεσα αναγκαία είναι η παρέμβαση κάθε αρμοδίου για να αποκατασταθεί το διοικητικό αλλαλούμ που επικρατεί στο ΤΕΙ Στερεάς και γι αυτό αδυνατεί να εξασφαλίσει τα αυτονόητα στη λειτουργία του.
Πρέπει να λυθεί το ζήτημα της σίτισης αύριο κιόλας, μέσα από δημόσια υπηρεσία και μακριά από εργολάβους και λογικές ιδιωτικοποίησης.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη σιωπή της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης αλλά, και των παραγόντων της μπροστά σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα.
Σ’ αυτά τα πλαίσια καταγγέλλουμε την πολιτική που ακολουθείται στον τομέ της Παιδείας που είναι γεμάτη ταξικούς φραγμούς.

Λέμε ξεκάθαρα ότι αυτή την αντιδραστική πολιτική εμπνεύστηκε και προωθεί η Ε.Ε., αυτή την πολιτική ακολουθεί και υλοποιεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή την πολιτική αφήνει στο απυρόβλητο ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή γνωρίζει πως προέρχεται από την Ε.Ε. Παρουσιάζει τα προβλήματα ως αποτέλεσμα ανικανότητας ή κακής διαχείρισης, αποκρύπτοντας τις πραγματικές αιτίες της πολιτικής που πλήττει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με αίσθημα ευθύνης καλεί το λαό της Λαμίας να βγάλει τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα και να κινητοποιεί υπερασπιζόμενος τον αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας. Την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, χωρίς επιχειρηματικές και μονοπωλιακές παρεμβάσεις.

ΛΑΜΙΑ    10/9/2014

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.