Ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στη Φθιώτιδα (φωτο+ video)

Ευρεία ήταν η συμμετοχή πολιτικών, αυτοδιοικητικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων και πολιτών στην ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουλίου στην αίθουσα του ΤΕΕ στη Λαμία με πρωτοβουλία της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας.

Εισήγηση εκ μέρους του  ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας έκανε ο  συντονιστής της  Νομ. Επιτροπής   Β. Σακελλάρης. Όπως τόνισε ο συντονιστής  του ΣΥΡΙΖΑ   η σημερινή    πρωτοβουλία-πρόσκληση έχει ως στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια  πλατιά συσπείρωση  και συντονισμό  των  κοινωνικών αλλά και πολιτικών δυνάμεων για  να   

    προστατέψουμε το δημόσιο και ανεκτίμητο φυσικό πλούτο της Φθιώτιδας όπως τα Ιαματικά, τους αιγιαλούς, τα δάση, τη ΛΑΡΚΟ, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού κλπ. από μια ανεπανόρθωτη καταστροφή.

–  αποκρούσουμε από κοινού τις πολιτικές και τις ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον αλλά και τη βιώσιμη οικονομία και ανάπτυξη του τόπου μας.Παράλληλα πρότεινε  την έκδοση ψηφίσματος  διαμαρτυρίας των φορέων της Φθιώτιδας ενάντια  στη  σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από τα Ισραηλινά στρατεύματα κατοχής.


Στη συνέχεια ο βουλευτής  Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ  Βασ. Κυριακάκης ανάλυσε το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ  μέσω του οποίου η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας προς όφελος  επιχειρηματικών συμφερόντων  αλλά και τα  αντισυνταγματικά νομοθετήματα  για τους αιγιαλούς και τα δάση που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή  με  με τις fast track ρυθμίσεις. Είναι επείγουσα ανάγκη τόνισε ο Β. Κυριακάκης  η δημιουργία ενός πλατιού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου  για να  αποτρέψουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με κάθε μέσο  (προσφυγές, ενημέρωση και ενεργοποίηση των πολιτών,  κινητοποιήσεις)   για την ανατροπή της  συγκυβέρνησης των μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής

.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης  ο συντονιστής  των ΑΝ.ΕΛ Φθιώτιδας κ. Κολοκύθας και μέλη της τοπικής Επιτροπής ΑΝ.ΕΛ, ο Αντιπεριφερειαρχης Θωμάς Στάϊκος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Απ. Καραναστάσης, ο Προεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας  Αλ. Διαμαντάρας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Φθιώτιδας Γιάννης Λούκας, η Βαγγελίτσα Λιάπη από τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας, από την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας οι δημοτικοί σύμβουλοι Παν. Στασινός και Γιάννης Στρωματιάς, ο Πρόεδρος της ΣΕΠΕ Φθιώτιδας Στέφανος Βαγγελός, ο εκπρόσωπος της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ Παν. Ράπτης, οι περιφ/κοί σύμβουλοι του συνδυασμού ΣΤΕΡΕΑ σε νέα τροχιά, Θαν. Μιχελής και Δημ. Βέττας, η Πρόεδρος του ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ Πόλυ Ράγκου,  ο Στάθης Ανδρικόπουλος από τον χώρο του τουρισμού και πολλοί πολίτες από το χώρο των κοινωνικών κινημάτων.Παράλληλα εκπρόσωποι φορέων της ΤΑ και κοινωνικών φορέων που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν δήλωσαν τη συμμετοχή τους  στην προσπάθεια.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας των Ανεξαρτήτων και νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συνάντηση με επιστολή του δήλωσε την κάθετη αντίθεση του  στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας  τονίζοντας χαρακτηριστικά: Είναι επιτακτική ανάγκη και σε τοπικό επίπεδο να συντονίσουμε τη δράση μας μέσω ενός κοινού μετώπου που θα υπερασπισθεί τη δημόσια περιουσία, το περιβάλλον  και τον ανεκτίμητο φυσικό και αρχαιολογικό  πλούτο της Φθιώτιδας  από μια ανεπανόρθωτη καταστροφή που επιβάλουν οι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης.

 Από όλους τους παρευρισκόμενους τονίστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί  και να διευρυνθεί  η προσπάθεια συντονισμού  των τοπικών φορέων για την αποτροπή της εκποίησης και προστασία της δημόσιας περιουσίας του τόπου μας, την ενημέρωση των πολιτών και την επεξεργασία προτάσεων  για την αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου του τόπου μας προς όφελος της κοινωνίας .

DSC_1771

DSC_1744 DSC_1745 DSC_1751 DSC_1763

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.