Ανθρώπινη αλυσίδα στο Δήμο Μακρακώμης ενάντια στην συνεχή υποβάθμιση της Παιδείας (29/9)

Αυτό που δεν μπόρεσε να καταφέρει ο «Καλλικράτης» στο Δήμο Μακρακώμης το κατάφερε η απόφαση της τοπικής κοινωνίας για κοινό αγώνα  για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου.  Έτσι στο στο Δήμο Μακρακώμης γονείς, μαθητές και δάσκαλοι από τη Σπερχειάδα, τη Μακρακώμη και τα γύρω χωριά την Κυριακή  ώρα 11π.μ. με πρωτοβουλία των Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μακρακώμης συναντώνται στη πλατεία της Μακρακώμης και ενώνουν τις δυνάμεις τους  σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα που θα ενώσει τα δύο χωριά. Μια πρωτότυπη και ειρηνική διαμαρτυρία της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας στο τόπο τους που στέλνει μήνυμα ενότητας και αγώνα.

Το κάλεσμα της Ενωσης  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μακρακώμης:

Θέμα : Εκδήλωση Διαμαρτυρίας για τη Συνεχή Υποβάθμιση της Παιδείας στο Δήμο μας

Γονείς, Παιδιά, Εκπαιδευτικοί.
Η συνεχής και προγραμματισμένη από πλευράς Πολιτείας υποβάθμιση των υποδομών και στελέχωσης των λειτουργιών της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.
Η καινοφανής δυσκολία πρόσβασης ολόκληρων περιοχών σε σχολεία, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και μεταφοράς της οικονομικής επιβάρυνσης στα νοικοκυριά των συμπολιτών μας.
Η απογοήτευση και ο μαρασμός των νέων μπρος σε ένα μέλλον αβέβαιο και η συνακόλουθη ροπή προς μετανάστευση.
Η ανελέητη επιδρομή στο δικαίωμα της περιουσίας και η μεθοδευμένη μετακύληση του δημόσιου χρέους στις πλάτες του καθενός μας, που οδηγούν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των συμπολιτών μας να θεωρούν πολυτέλεια την καταβολή εξόδων για σπουδές των παιδιών τους.
Η απίστευτη αλαζονεία των διοικούντων και ο καθημερινός εξευτελισμός που προκαλούν τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης στους λειτουργούς δασκάλους και καθηγητές.
Οι «πονηρές» ιδέες που παρεισφρέουν σε κάθε τέτοια καμπή του Ελληνισμού.
Εμάς τους γονείς και κηδεμόνες, αλλά και το σύνολο του λαού του Δήμου Μακρακώμης, μας βρίσκουν ενάντιους και αποφασισμένους να παλέψουμε.
Καλούμε όλους όσοι αισθάνονται ότι είναι ο καιρός να διατρανώσουν ειρηνικά τη φωνή τους.
Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, μετά τη θεία λειτουργία και ώρα 11:00 στην πλατεία Σπερχειάδας και Μακρακώμης, θα συγκεντρωθούμε με σκοπό να πιαστούμε χέρι-χέρι και να ενώσουμε με ανθρώπινη αλυσίδα τα δύο χωριά.
Θα προηγηθεί συλλογή υπογραφών σε ψήφισμα που θα σταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Παρακαλούμε την συμμετοχή καθηγητών δασκάλων και μαθητών στον «άνισο» αλλά δίκαιο αγώνα μας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.