Αλέξης Τσίπρας: Εξάγουμε μόνο διαφθορά. Η χώρα χρειάζεται να γυρίσει σελίδα

Τη Λαμία επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

΄Έφτασε στην πλατεία Πάρκου  γύρω στις 11 π.μ. όπου τον υποδέχθηκαν, ο βουλευτής Γιάννης Σαρακιώτης, πρώην και υποψήφιοι βουλευτές και  υποψήφιοι Αυτοδιοικητικοί ,  στελέχη του κόμματος και πολίτες.

Ο   αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  στη σύντομη  περιοδεία του  στο κέντρο της πόλης συζ΄΄ητησε  με επαγγελματίες  κυρίως  για  το θέμα της ακρίβειας και πολίτες  ενώ είχε ολιγόλεπτο διάλογο με τους πλημμυροπαθείς  κατοίκους του Κόμματος και εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο  Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  είχε ακολούθως σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, με εκπροσώπους των εργαζομένων, του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, των ΕΒΕ και Εμπόρων, καθώς και με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων.

 Στη συνέχεια το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα  περιλαμβάνει επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και   στο  Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών.

Στο ύψος της πλατείας Ελευθερίας κάτω από τον ιστορικό  πλάτανο  ο  Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μια σύντομη δήλωση στην οποία υπογράμμισε ότι» η κυβέρνηση  Μητσοτάκη έχει πάει τη  χώρα πολύ πίσω»  κάνοντας αιχμηρές αναφορές στα πρόσφατα σκάνδαλα των υποκλοπών  και της Ευρωβουλής κάνοντας λόγο «για εξαγωγή  μόνο διαφθοράς» από τη χώρα μας . «Αυτή η πολιτική δεν μας αξίζει και η χώρα  χρειάζεται να γυρίσει σελίδα» κερδίζοντας τα  χειροκροτήματα των παρευρισκομένων με τον Απόστολο Γκλέτσο να δίνει τον τόνο με τη φράση » Να τος, να τος ο Πρωθυπουργός!»

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 318973963_1154925562077878_8416726582262328891_n-1024x768.jpg

 Ειδικότερα στη σύντομη δήλωση του  ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΧΖΑ-Π.Σ τόνισε:

«Έχουμε το ακριβότερο ρεύμα, έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς, έχουμε τις μεγαλύτερες ανισότητες, τώρα τελευταία έχουμε και ένα ακόμα χαρακτηριστικό πρωτιάς. Εξάγει η χώρα αλλά δεν εξάγει προϊόντα, εξάγει διαφθορά στην Ευρώπη. Έχουμε αρχίσει να εξάγουμε διαφθορά».

«Φανταστείτε, θα μπορούσε πουθενά αλλού, σε οποιαδήποτε φιλελεύθερη δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή δημοκρατία να σταθεί έστω ένα λεπτό μία κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός όταν αποκαλύπτεται ότι είχε στήσει ένα παρακύκλωμα παράνομων υποκλοπών και παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων υπουργών, δημοσιογράφων, δικαστών, επιχειρηματιών, ακόμα και των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων; Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσαν να σταθούν έστω και ένα λεπτό; Ίσως μονάχα σε χώρες όπως το Κατάρ θα μπορούσαν να σταθούν. Όχι όμως σε ευρωπαϊκές χώρες».

«Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη έχει πάει τη χώρα πάρα πολύ πίσω» τόνισε και  εξέφρασε την ελπίδα ότι πολλά πράγματα αλλάζουν στον τόπο, αφού έτσι κι αλλιώς οι εκλογές έρχονται. «Το γενικευμένο αίσθημα της αδικίας, της διεύρυνσης των ανισοτήτων, η πολιτική αυτή που μας οδήγησε στην χρεοκοπία πριν από κάποια χρόνια, η πολιτική αυτή που θέλει τους φτωχούς να γίνονται φτωχότεροι, τους πλούσιους όμως και τους ισχυρούς να γίνονται ισχυρότεροι, είναι μία πολιτική που δεν μας αξίζει».

«Η διεύρυνση των ανισοτήτων δεν μας αξίζει. Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Προφανώς και δεν μπορούν να γίνουν θαύματα, αλλά μπορεί να επιστρέψει ξανά στη χώρα η δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι ο τόπος πρέπει να γυρίσει σελίδα και αν κάτι μυρίζει στην ατμόσφαιρα δεν είναι οι εκλογές που έρχονται έτσι κι αλλιώς αλλά η ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας και η μεγάλη επιθυμία του ελληνικού λαού για μία πολιτική αλλαγή που θα ξαναφέρει στον τόπο την δικαιοσύνη, που θα σταματήσει την αισχροκέρδεια, τις ανισότητες, θα στηρίξει τους αδύναμους, θα επαναφέρει την κοινωνική συνοχή. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να κρατήσουμε και από εδώ από την Λαμία».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.