Αθώους έκρινε το Δικαστήριο Λαμίας τους διωκόμενους αγωνιστές του κινήματος ενάντια στα διόδια

Αθώους έκρινε σήμερα το Δικαστήριο Λαμίας τους έξι αγωνιστές του κινήματος  ενάντια στα διόδια σε μια μετά από δύο αναβολές δίκη,  καθώς κατέπεσε το κατηγορητήριο σύμφωνα με την ακροαματική διαδικασία.

Μεταξύ  των κατηγορουμένων ήταν και ο Βασίλης Κυριακάκης, πρώην βουλευτής και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Πολιτών για τη Λαμία ενώ συνήγορος υπεράσπισης ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι παραπάνω  μετά από μήνυση της εταιρεία » ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» κατηγορούνταν   ότι στις 23/9/2012 σε κινητοποίηση των κατοίκων της Τραγάνας  για την κατάργηση των πλευρικών διοδίων μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, προξένησαν δήθεν φθορά στις μπάρες των διοδίων.

«Η σημερινή απόφαση είναι  μια νίκη του κινήματος για ελεύθερους και ασφαλείς δρόμους χωρίς διόδια.  Η απόφαση θέτει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ   που διατήρησε  τις επαχθείς συμβάσεις παραχώρησης του 2013, παρά τις παλαιότερες διακηρύξεις περί καταγγελίας τους και  διατήρησε τον κατάπτυστο νόμο Ρέπα -Βορίδη με τον οποίο ποινικοποιούνται οι αγώνες και συνεχίζεται να  σύρονται εκατοντάδες αγωνιστές στα δικαστήρια με διάφορες κατηγορίες» δήλωσε ο Βασίλης Κυριακάκης.

Σημαντικό ρόλο στην αθωωτική απόφαση έπαιξε η συμπαράσταση των πολιτών , οι καταθέσεις των μαρτύρων και η τεκμηριωμένη υπεράσπιση   της Ζωής Κωνσταντοπούλου που ήταν  συνήγορος   των διωκόμενων αγωνιστών.

Στο κάλεσμα συμπαράστασης των διωκόμενων αγωνιστών χαρακτηριστικά τονίζεται:

«Δικαζόμαστε γιατί διεκδικήσαμε και διεκδικούμε το δικαίωμα όλων στην ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση στους δρόμους της ίδιας μας της χώρας, δρόμους που, ενώ κατασκευάστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, παραδόθηκαν προς εκμετάλλευση σε μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους.

Δικαζόμαστε γιατί διεκδικήσαμε και διεκδικούμε την άρση του αποκλεισμού εκατομμυρίων ανθρώπων από την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στο ίδιο το χωριό τους, στην πόλη τους, στον τόπο κατοικίας και εργασίας τους.

Δικαζόμαστε γιατί διαλέξαμε εδώ και χρόνια τον δρόμο του αγώνα, της αντίστασης, της ανυπακοής, το δρόμο του αγώνα για την απελευθέρωση του λαού και της χώρας μας από τα δεσμά του μνημονιακού καθεστώτος, του χρέους και του νεοφιλελευθερισμού, αγώνα που θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη».

Δείτε την ανάρτηση του Βασίλη Κυριακάκη στοFacebook μετά την απόφαση

Το δίκιο του αγώνα επικράτησε! Κατέπεσαν οι κατηγορίες, αθωωτική η απόφαση για τους 6 αγωνιστές ενάντια στα διόδια!

Καταλυτική ήταν η ενεργητική συμπαράσταση του κόσμου που κατέκλυσε από νωρίς το πρωί τη δικαστική αίθουσα, καθώς και οι καταθέσεις των μαρτύρων και η υπερασπιστική γραμμή της συνηγόρου μας Ζωής Κωνσταντοπούλου, που κατά την 4ωρη σχεδόν διαδικασία ανέδειξαν και τις κοινωνικοπολιτικές πλευρές της υπόθεσης.

Σε μια ακόμη δίκη αναδείχθηκαν οι πραγματικές προθέσεις και στόχοι των διώξεων αγωνιστών κατά των διοδίων με την αγαστή σύμπραξη των εταιρειών των μεγαλοεργολάβων και της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας, που αξιοποιώντας το υπάρχον νομικό πλαίσιο (νόμους Ρέππα – Βορίδη) προσπαθούν να φρονηματιίσουν και να αποτρέψουν το λαό από τη διεκδίκηση του δικαιώματός του για ελεύθερη μετακίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας μας, αφού χωρίς στοιχεία και με απαράδεκτες μεθοδεύσεις επιχειρούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες.

Ήταν μια ακόμη νίκη του κινήματος κατά των διοδίων, παρά την επισήμανση της Εισαγγελέως που κατά την αθωωτική πρότασή της τόνισε πως η πρόταση αθώωσης δεν αποτελεί και νίκη του κινήματος.

Το μήνυμα κι αυτής της αθωωτικής απόφασης προς την κυβέρνηση είναι η απαίτηση για τερματισμό των διώξεων, κατάργηση της ποινικοποίησης των αγώνων και των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης.

Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μας στάθηκε αλληλέγγυος με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο αγώνας για ελεύθερη μετακίνηση σε δημόσιους δρόμους χωρίς διόδια συνεχίζεται!

20180524_101741 20180524_103037

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.