ΑΔΕΔΥ Φθιώτιδας: ΟΧΙ στο Πολυνομοσχέδιο του 3ου μνημονίου

Mετά τον σφαγιασμό των συντάξεων και των λαϊκών εισοδημάτων με τον πρόσφατα ψηφισμένο αντιασφαλιστικό – φορομπηχτικό νόμο,  η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση ένα νέο Πολυνομοσχέδιο.

Το πολυνομοσχέδιο εντασσεται στα πλαίσια του 3ου μνημονίου που ψήφισαν τον Αύγουστο οι 222 βουλευτές των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Πρόκειται για ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο που θεσμοθετεί αυτόματο μηχανισμό «κόφτη» περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών. Στόχος τους η επίτευξη «πλεονασμάτων» στον κρατικό προϋπολογισμό για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων στους δανειστές λεηλατώντας τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Στην ουσία τίθεται σε λειτουργία μια μηχανή φτωχοποίησης που θα δουλεύει ακατάπαυστα και θα χρησιμοποιείται συνεχώς σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Με το νέο νομοσχέδιο επιβάλλονται πρόσθετοι έμμεσοι φόροι ύψους 1,8 δις ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, παράλληλα με τους νέους άμεσους φόρους στο εισόδημα ύψους 1,8 δις, που επιβλήθηκαν πρόσφατα, σε μισθωτούς, συνταξιούχους και άλλα λαϊκά στρώματα.

Μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο πώλησης 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤΡΕΝΟΣΕ, «Ελληνικό» κλπ). Με τη συγκρότηση του «νέου Ταμείου» ιδιωτικοποιήσεων, θα συγκεντρώνονται όλα τα έσοδα του ξεπουλήματος των «ασημικών» του λαού και της χώρας, για να παραδίδεται το μεγαλύτερο μέρος  στους δανειστές. Στο διάστημα 2016-18 προβλέπεται να δοθούν τουλάχιστον 5,8 δις €.

Προωθείται επίσης η πώληση σε ξένα αρπακτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια όχι μόνο «κόκκινων» αλλά και ενήμερων δανείων, χωρίς να διασφαλίζεται ούτε η αποτροπή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.

Τέλος, με το νέο πολυνομοσχέδιο προωθείται η επίσημη μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε «Ανεξάρτητη Αρχή», που δεν θα δίνει λογαριασμό ούτε στον υπουργό Οικονομικών ούτε στην εκάστοτε κυβέρνηση. Η παράδοση των δημοσίων εσόδων σε «Ανεξάρτητη Αρχή» είναι άκρως αντισυνταγματική και η επίκληση της «αποτελεσματικότητας» στον έλεγχο της φοροδιαφυγής είναι απολύτως προσχηματική. Ο τρόπος που επιλέγουν την κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού   ακυρώνει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στη χώρα μας.

 Για το προσωπικό της Αρχής προβλέπεται περιορισμένη εφαρμογή (αν όχι κατάργηση) του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και πλήρης ευελιξία στη διαχείριση του και τις υπηρεσιακές του μεταβολές.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει καταγγείλει την πολιτική λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας, την πολιτική φτωχοποίησης του λαού.

Είναι γνωστό, σύμφωνα με ομολογίες Γερμανών αξιωματούχων, ότι από τα 220 δις δάνεια που πήρε η Ελλάδα από τους «θεσμούς», μόλις 5% πήγαν για τη …«σωτηρία» της χώρας και τα υπόλοιπα κυρίως για τη διάσωση των ευρωπαϊκών και ελληνικών τραπεζών!

Είναι επίσης πλέον κατανοητό ότι από τη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκατέλειψε το κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας για την αναδιάρθρωση του χρέους με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και δεν χρησιμοποίησε  ως μοχλό πίεσης την αναστολή πληρωμής τοκοχρεολυσίων, πρακτικά δεν κάνει τίποτα περισσότερο από ότι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εκλιπαρεί τους δανειστές για κάποια «ρύθμιση», προκειμένου να δικαιολογήσει στον ελληνικό λαό την υποταγή της στις εντολές τους και την παράδοση του λαού στα «γεράκια» , στους ¨εκβιαστές» και στους «δυνάστες μας» όπως οι ίδιοι τους αποκαλούσαν.

 Το χρέος αυτό δεν είναι βιώσιμο. Δεν μπορεί να εξοφληθεί !

Είναι ώρα να συνειδητοποιήσουν όλοι – και πρώτα από όλα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι – ότι το χρέος είναι η παγίδα που μας έστησαν για να επιβάλλουν τις σκληρές πολιτικές λιτότητας . Στόχος τους με τεράστιες θυσίες και  εξαθλίωση του ελληνικού λαού να κάμψουν το φρόνημά του , ώστε καταπατώντας την εθνική και λαϊκή κυριαρχία  να πετύχουν την αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και να επιβάλλουν το σκληρό μοντέλο του καπιταλισμού.

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του παγκόσμιου κεφαλαίου.

ΟΧΙ στον αυτόματο «κόφτη» μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών.

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

ΟΧΙ στην αρπαγή «κόκκινων» δανείων και κατοικιών

από τα «κοράκια» των αγορών.

ΟΧΙ στη νέα φοροεπιδρομή.

                         ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.