Πορεία στη Λαμία εναντια στα μέτρα και την επίσκεψη Μέρκελ. Κάλεσμα σε νέα κινητοποίηση αύριο.

Αγωνιστική κινητοποίηση των συνδικάτων  πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λαμία ενάντια στα νέα, βαρβαρα μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗ.ΜΑΡ και την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα.

Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Διάκου στην οποία συμμετείχε και η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συμμαχία.  Το Δίκτυο Εργαζομένων Ριζοσπαστικής Αριστεράς  και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας  και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Διάκου. Ακολούθησε κοινή πορεία στο κέντρο της πόλης.

 Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κόρκος κάλεσε  τους εργαζόμενους να αφήσουν την αδράνεια και να ξεσηκωθούν. Οπως δήλωσε,  η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει τα πιο βάρβαρα, σκληρά μέτρα, επιστρατεύοντας την κ. Μέρκελ που είναι υπεύθυνη για τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και όλα τα δεινά των λαών της Ευρώπης. Αν δεν βγουν στους δρόμους να ξεσηκωθούν θα τους πάρουν και το ποτήρι με το νερό. Εμείς θα είμαστε εδώ μέχρι όλοι να βγουν στους δρόμους, πρόσθεσε. Δεν θα τους κανουμε τη χάρη να διαλυθούν τα συνδικάτα.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Κυριακάκης που παρευρέθηκε στη συγκεντρωση στην πλατεία Ελευθερίας  και στην κοινή πορεία δήλωσε:  Σήμερα σε κάθε πόλη της Ελλάδας, σε κάθε γωνιά ο ελληνικός λαός διαδηλώνει κατά των βάρβαρων μέτρων που φέρνει η  τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΜΑΡ τα οποια θα εξοντώσουν κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό. Διαδηλώνει επίσης, κατά της επίσκεψης της κ. Μέρκελ, που έρχεται να στηρίξει μια κυβέρνηση ‘ εχθρό του λαού΄, να στηρίξει αυτό το βαρβαρο πακέτο μέτρων. Είναι ανεπιθύμητη! Ολος ο λαός σήμερα και αύριο σε μεγάλα συλλαλητήρια θα δώσει την απάντησή του. Θα  είναι στους δρόμους για  να διωξουμε την τρόικα εσωτερικού, να καταργήσουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, να επαναδιαπραγματευρούμε το χρέος με διαγραφη του μεγαλύτερου μέρους του.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωση της μεταξύ άλλων τονίζει: Η επίσκεψη Μέρκελ έρχεται να συμβολίσει την συμμαχία του ελληνικού κεφαλαίου με τις τράπεζες και τους καπιταλιστές της Ευρώπης στα πλαίσια της ΕΕ. Είναι ανεπιθύμητη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να οργανώσουν και να συμμετέχουν σε κάθε πόλη μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, ενάντια στα Μνημόνια και την ΕΕ της φτώχειας, του φασισμού, του ρατσισμού και του πολέμου. Προειδοποιούμε την συγκυβέρνηση των προσκυνημένων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να μη δοκιμάσει να εμποδίσει τον κυρίαρχο λαό να διαδηλώσει. Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Ο εκπρόσωπος της  Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στην ομιλία του μίλησε για τη δυσάρεστη κατασταση που έχει δημιουργηθεί με την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος και   τόνισε την αναγκη για ταξικά και αγωνιστικά συνδικάτα Μόνο με το δυνάμωμα των πανεργατικών μαζικών αγωνων μπορούμε να φράξουμε το δρόμο στα νεα βαρβαρα  μετρα κυβερνησης -τρόικας, πρόσθεσε. Κάλεσε επίσης σε παλλαϊκό αγώνα ενάντια στους ξένους δυνάστες και τους ντόπιους υποτελείς τους, σε παλλαϊκό ΟΧΙ στην επίσκεψη Μέρκελ.

Αύριο ημέρα επίσκεψης της κ. Μέρκελ στην χώρα μας,  τα συνδικάτα προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και καλούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιουχους , τους άνεργους, όλο το λαό που πλήττεται από τα νέα βαρβαρα μετρα να  δώσουν μαζικά το παρόν.

Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας καλεί σε συγκέντρωση στη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Διάκου. Το  Δίκτυο Εργαζομένων Ριζοσπαστικής Αριστεράς  και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πραγματοποιήσουν  προσυγκέντρωση στη Πλατεία Ελευθερίας στις 6.30 μ.μ. και στη συνέχεια θα ενωθούν με τα συνδικάτα στην πλατεία Διάκου.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία καλεί και το ΠΑΜΕ αύριο στις 7μμ στη πλατεία Πάρκου.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.