Έφυγε από τη ζωή ο συντοπίτης μας και πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας

Έφυγε  από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο ο συντοπίτης μας,  πρώην δήμαρχος Καισαριανής και αγωνιστής της Αριστεράς  Θανάσης Μπαρτζώκας.

Ένας σπουδαίος άνθρωπος με ακεραιότητα  χαρακτήρα που υπηρέτησε  για πολλά χρονια την αυτοδιοίκηση, άφησε πίσω του έργο  και αγαπήθηκε από τον κόσμο της Καισαριανής εκλέγοντας τον τρεις φορές δήμαρχο αλλά ποτέ δεν ξέχασε την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μακρακώμη και τη Φθιώτιδα.

Έμεινε μέχρι τέλους πιστός στα οράματα και τις αξίες της Αριστεράς.

Ο Θανάσης Μπαρτζώκας από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στο αντιδικατορικό κίνημα και έδωσε τη μάχη κατά της χουντικού καθεστώτος μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ το 1991 συμμετείχε στο Συνασπισμό της Αριστεράς και εν συνεχεία εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο και αποχώρησε το 2015 διαφωνώντας με την υπογραφή του 3ου μνημονίου

Μετά την αποχώρηση του από το ΣΥΡΙΖΑ   εντάχθηκε στη ΛΑΪΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ και  τίμησε με την παρουσία του το ψηφοδέλτιο της Λ.Ε.  στη Φθιώτιδα καθώς και το ψηφοδέλτιο της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό του ταξίδι!

…Επειδή είμαι από τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τους ποιητές θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις στους μεγάλους αγώνες και στις μεγάλες πορείες στη χώρα μου, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, μαζί με τα εκατομμύρια των σύγχρονων «κολασμένων» που αυτή τη φορά είναι απείρως πιο μορφωμένοι, πιο έτοιμοι και με ένα τεράστιο οπλοστάσιο που προσφέρει η γνώση, η πείρα και η τεχνολογία.

Και αν τελειώσει το λάδι στο καντήλι μου – ελπίζω να αργήσει-, θα επιθυμούσα να αποκτήσω επιτέλους κι εγώ ιδιοκτησία. Ένα μνήμα σε κάποιο εγκαταλειμμένο κοιμητήριο της ιδιαίτερης ορεινής πατρίδας μου, μόνος μου μόνο με τον νεκροθάφτη και παρέα με το απέραντο και κάποιους ξεχασμένους αντάρτες του ΔΣΕ και μια πέτρα που θα γράφει:

«Κανείς δεν θα μάθει ποτέ με πόσες αγρυπνίες συντήρησα τη ζωή μου».

Θανάσης Μπαρτζώκας

( Απόσπασμα από τη δήλωση αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ και μαχητικής ένταξης στη Λαϊκή Ενότητα)

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.