Έφυγε από τη ζωή η φιλόλογος Στέλλα Πουγκακιώτη

Ενας υπέροχος άνθρωπος έφυγε σήμερα από κοντά μας.  Σε ηλικία 62 χρόνων μετά από σύντομη  νοσηλεία σε Νοσοκομείο των Αθηνών άφησε   ανεπάντεχα το απόγευμα της Τρίτης την τελευταία της πνοή η φιλόλογος και συγγραφέας Στέλλα Πουγκακιώτη.

Η είδηση του θανάτου της   γέμισε  θλίψη  συγγενείς,  φίλους  αλλά και τους εκατοντάδες μαθητές της που είχαν την τύχη να την έχουν καθηγήτρια.  Δραστήρια , ευαίσθητη, καλλιεργημένη, φιλόζωη,  με σημαντική συμμετοχή σε πολιτιστικούς  συλλόγους και πλούσια κοινωνική προσφορά. Έχει εκδόσει τρεις ποιητικές συλλογές.

Καλό σου ταξίδι Στέλλα! Θα σε θυμόμαστε πάντοτε παρέα  με την αγαπημένη σου  Μπούγκι ….

Η κηδεία της Στέλλας Πουγκακιώτου θα γίνει αύριο Τετάρτη 7/9/2016 στις 3:30 μμ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας . Θα ταφεί   στο κοιμητήριο της  Υπάτης δίπλα στον τάφο των γονέων της.

Για πολλά χρόνια η Στέλλα ήταν πρόεδρος  του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης ΑΙΝΙΑΝΕΣ  αφήνοντας την δική της  σφραγίδα  στα πολιτιστικά πράγματα της γενέτειρας της.  Με  ανακοίνωση του το ΔΣ του Συλλόγου της απευθύνει το τελευταίο «αντίο» με τα παρακάτω λόγια :
«Σημερα οι ΑΙΝΙΆΝΕΣ χάσαμε ένα σπουδαίο μέλος μας. Θρηνούμε για την απώλεια της Στέλλας Πουγκακιώτου, που ως Πρόεδρος του Συλλόγου μας για πολλά χρόνια άφησε τη προσωπική της σφραγίδα στην ιστορία του . Σήμερα ο τόπος μας έγινε φτωχότερος γιατί έχασε έναν πολυτάλαντο εργάτη του πνεύματος, έναν άνθρωπο με απαράμιλλο ψυχικό κάλλος, ευγένεια και ανθρωπιά. Και το διαπιστώνει αυτό ο καθένας, που θα έρθει σε επαφή με το λόγο της, με τα ποιήματα της που θα μας συντροφεύουν για πάντα.

Καλό ταξίδι Στέλλα ψηλά στα αστέρια που τόσο λάτρευες να παρακολουθείς τα βράδια είτε στη παραλία είτε στην αυλή των Ζαφειρέων στην Υπάτη όπου ο Αλέκος γρατσουνούσε τη κιθάρα του…

Τώρα θα είναι συντροφιά σου εκεί ψηλά…»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.