Έντονες αντιδράσεις για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας

Την ώρα που το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας αποκαλύπτει μέγα σκάνδαλο για διασπάθιση μεγάλου μέρους κοινοτικών κονδυλίων ύψους 12 εκ. ευρώ στο οποίο εμπλέκεται το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, η Διοίκηση του Ε.Κ. παραχωρεί την αίθουσα εκδηλώσεων στη «Χρυσή Αυγή» προκειμένου να κάνει τη κομματική της φιέστα. Το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ν. Φθιώτιδας, οι Συλλογικότητες Λαμίας, το Δίκτυο Εργαζομένων ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας εξέδωσαν ανακοινώσεις εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στην ενέργεια του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας. Επίσης, το πρωί του Σαββάτου μέλη των ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΉΤΩΝ  μοίρασαν φυλλάδια με αντί-φασιστικό περιεχόμενο στους πολίτες της Λαμίας .

Ανακοίνωση-Καταγγελία για την παραχώρηση αίθουσας του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας στη Χρυσή Αυγή από το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ν. Φθιώτιδας

Πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ την είδηση της κοπής της πίτας της τοπικής οργάνωσης Λαμίας της Χρυσής Αυγής (στην οποία παρευρέθηκαν διάφοροι «συναγωνιστές» όπως αναφέρεται) και η οποία θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τον πρόεδρό του Χ. Κόρκο για την παραχώρηση της αίθουσας του Εργατικού Κέντρου στην εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, στους εκφραστές του ρατσισμού και του φασισμού, σε αυτούς που υμνούν τους ναζιστές του Χίτλερ, τις θηριωδίες και τα εγκλήματα που διέπραξαν στη χώρα μας σε βάρος του λαού μας. Η διοίκηση του ΕΚΦ δίνει το βήμα που ανήκει στον κόσμο της εργασίας στους νεοναζί που (ενδεικτικά) αμφισβητούν το ρόλο των δημόσιων νοσοκομείων ως χώρου περίθαλψης για όλους, θεωρούν τα σχολεία ορμητήρια ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων, εξαπολύουν πογκρόμ εναντίον μεταναστών στις γειτονιές. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με την αμοιβαία δέσμευση μεταξύ του ΕΚΦ και της Πρωτοβουλίας Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων ότι θα συνεργασθούν στη βάση του αποκλεισμού φασιστικών και ρατσιστικών πρακτικών.

Είναι ζήτημα χρόνου να στραφούν οι νεοναζί εναντίον όλων όσων είναι διαφορετικοί από αυτούς και κυρίως ενάντια στον κόσμο της εργασίας και τους αγωνιστές του. Πλασάρονται ως αντισυστημικοί ενώ προτείνουν πρόσθετες φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές. Στήνουν δουλεμπορικά «γραφεία εύρεσης εργασίας» μόνο για έλληνες και εκβιάζουν εργοδότες να απολύσουν ακόμα και μετανάστες με χαρτιά για να προσλάβουν Έλληνες με 18 ευρώ ημερησίως (δηλ. μηνιάτικο 360 ευρώ). Επιτίθενται σε μετανάστες και υπερασπίζονται τους τραπεζίτες. Η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής συνδυάζεται με τα σχέδια του κεφαλαίου για ολοκληρωτική επίθεση στον κόσμο της εργασίας. Το ιδεολόγημα των δύο άκρων,που επικαλείται το πολιτικό σύστημα και τα παπαγαλάκια του εναντίον των αγωνιστών του κόσμου της εργασίας, οδηγεί στην απονομιμοποίηση των αγώνων των εργαζομένων ενώ ενισχύει το φόβο και την καταστολή των ταξικών και κοινωνικών αγώνων.

Ο φασισμός βλάπτει σοβαρά τον κόσμο της εργασίας

Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι

—————————————————————————————————–

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Αντιφασίστες & Αντιφασίστριες Λαμίας – Συλλογικότητες Λαμίας

Την Τετάρτη 16/1, μάθαμε για την προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μας. Κοπή της βασιλόπιτας της Χρυσής Αυγής με την παρουσία κορυφαίου τηλε-νταή βουλευτή της και άλλων ντόπιων και μη μεγαλοστελεχών της, έλεγε η είδηση. Οι πληροφορίες μας, από κει και πέρα, μιλούσαν για λεωφορεία με κόσμο κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Σαφέστατα λοιπόν, η πραγματικότητα φανέρωνε μια πολιτική εκδήλωση μεγαλύτερης κλίμακας της ναζιστικής οργάνωσης στην πόλη μας, παρά μια εθιμοτυπική κοπή πίτας.

Και που όλα αυτά; Στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μας…

Στο σπίτι των εργαζόμενων και των άνεργων, στο σπίτι όλων αυτών που δοκιμάζονται κάθε μέρα όλο και πιο σκληρά, που ματώνουν στην κυριολεξία αρρωσταίνοντας μέχρι θανάτου κι αυτοκτονώντας υπό το τεράστιο βάρος των κυβερνητικών τροϊκανών μέτρων, που τους έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση με τις αμοιβές πείνας με την ελαστική […] δουλική απασχόληση και την ανεργία. Στο σπίτι όλων αυτών, που σε πείσμα αυτών των κατασταλτικών για τη ζωή μέτρων, βρίσκουν τη δύναμη να ορθώνουν παράστημα αντίστασης και να αγωνίζονται για την ανατροπή όλων αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών κι αυτών που τις εφαρμόζουν.

Και σε ποιους δόθηκε το Εργατικό Κέντρο για να κάνουν τη φιέστα τους;

Σ’ αυτούς που, ενδεδυμένοι «αντιμνημονιακή» προβιά και χρησιμοποιώντας «φιλολαϊκό» λόγο, είναι στην πραγματικότητα ταγμένοι να κατατρομοκρατούν τον αγωνιζόμενο λαό και να στρέφουν την προσοχή του σε «προβλήματα» άλλα όπως είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Σ’ αυτούς που υποκρινόμενοι μιλάνε στο προσκήνιο για αγώνα ένωσης του λαού, αλλά στο παρασκήνιο τραμπουκίζουν χτυπώντας ως «οργισμένοι πολίτες» σε συνεργασία με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής αυτοοργανωμένα κοινωνικά στέκια και ‘’σταμπαρισμένους’’ αγωνιστές. Σ’ αυτούς που κάθε μέρα και κάθε βράδυ επιδίδονται με οργανωμένα τάγματα εφόδου σε μαχαιροβγαλτικά σαφάρι, σακατεύοντας και δολοφονώντας όποιον στοχοποιημένο από τους ίδιους βρουν μπροστά τους, μετανάστη ή αγωνιστή δημοκράτη πολίτη. Σ’ αυτούς που θρασύτατα δεν διστάζουν και στο προσκήνιο να τραμπουκίζουν λεκτικά ή χειροδικώντας, έξω ή μέσα στη βουλή και μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ που τους χαϊδεύουν…

Μόλις πριν λίγο, ο νταής βουλευτής σε δηλώσεις του στο Εργατικό, μεταξύ άλλων είπε:

«Η Χρυσή Αυγή ακόμη είναι πολύ ήπια», προϊδεάζοντάς μας για τη συνέχεια…

Γιατί, του ζητήθηκε από τοπικό κανάλι να στείλει μήνυμα (!) στον Φθιωτικό λαό, βλέπετε…

Κι από ποιους δόθηκε το Εργατικό; Από τη διοίκησή του, τους εργατοπατέρες, προφανώς…

ΚΑΤΑΝΤΙΑ… Είναι ντροπή εκλεγμένοι συνδικαλιστές να συμπράττουν γι’ αυτή την ιεροσυλία…

Και είναι επίσης ντροπή κάποιοι άλλοι, σωματεία και κόμματα, να αδρανούν χαρακτηριστικά…

Εμείς, δεν αδρανούμε. Στα πλαίσια της αντίδρασής μας κατά της θλιβερής φιέστας στην πόλη μας, κινητοποιηθήκαμε αμέσως και ήρθαμε σε επαφή με σωματεία και συλλογικότητες.

Αναρτήσαμε αφίσα στο blog μας καταγγέλλοντας το γεγονός.

Συναντηθήκαμε αντιφασίστες και αντιφασίστριες, μέλη των Συλλογικοτήτων και μη, συντάξαμε κείμενο καταγγελίας και ετοιμάσαμε φέϊγ-βολάν για την ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Σήμερα Σάββατο 19/1, με εξορμήσεις στους δρόμους και στις πλατείες της Λαμίας σκορπίσαμε τα τρικάκια και μοιράσαμε τα φυλλάδια με το κείμενο στους συμπολίτες μας.         

Καλό αγώνα συμπολίτες! Έξω ο φασισμός από την πόλη μας, έξω από τη ζωή μας!

————————————————————————————————-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

  To Σάββατο 19/1 ημέρα της μεγάλης αντιφασιστικής διαδήλωσης στην πρωτεύουσα της χώρας,  η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας παραχώρησε την αίθουσα, που διαχειρίζεται με χρήματα των εργαζομένων, στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής για να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Δεν είναι τυχαίο το ότι  οι εκφραστές του φασισμού, της μισαλλοδοξίας και της δολοφονικής βίας ζήτησαν την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, είναι όμως επαίσχυντο πολιτικά αυτοί που οφείλουν να στηρίζουν τους αγώνες των εργαζομένων να φτιάχνουν το λαϊκό προφίλ της Χ.Α που είναι το μακρύ χέρι του συστήματος , ο βραχίονας του παρακράτους , οι στραγγαλιστές των κοινωνικών αγώνων και των εργατικών διεκδικήσεων .

       Το επιχείρημα ότι η Χ.Α είναι κοινοβουλευτικό κόμμα είναι έωλο, γιατί γνωρίζουν και γνωρίζουμε καλά ποιες πολιτικές έκαναν τη δολοφονική συμμορία του Περίανδρου και του Μιχαλολιάκου κόμμα.

        Αναρωτιόμαστε αν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου γνώριζαν το γεγονός, και αν ναι, ποιος ο ρόλος τους;

Είναι συνυπεύθυνος όποιος συναινεί να περιφέρει ο Κασιδιάρης και οι όμοιοί του την σκοταδιστική αισθητική του λόγου τους. Δεν πρόκειται για μια διαφορετική πολιτική άποψη, αλλά για ρατσιστές δολοφόνους, φορείς του φασισμού και του σκοταδισμού.. Χθες ο νεαρός Πακιστανός στο πεδίο του Άρεως, αύριο κάθε πολίτης που αντιστέκεται στο φασισμό και στην τυφλή βία.

————————————————————————————————————

  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ               ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΙΑ!!!!!

Την ώρα που το αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό ποτάμι θα πλυμμυρίζει τους δρόμους της Αθήνας  με νέους , άνεργους, εργαζόμενους, μετανάστες, συλλογικότητες, οργανώσεις από όλη την Ελλάδα και δύο μόνο 24ωρα μετά τη στυγερή δολοφονία του εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα από ναζιστές δολοφόνους (άραγε κύριε Κρανιδιώτη είναι κι αυτό προπαγάνδα των αριστεριστών?..)  , η ναζιστική συμμορία της Χ.Α με παρόντα τον υπόδικο βουλευτή της Η.Κασσιδιάρη, επιλέγουν να κόψουνπρωτοχρονίατικη πίτα στο κέντρο της Λαμίας…Συγκεκριμένα το Σάββατο στο χώρο του εργατικού κέντρου , προκαλώντας την οργή κ την αηδία του ντόπιου δημοκρατικού πληθυσμού..Το συγκεκριμένο χάππενινγκ θα ήταν λίγο δύσκολο βέβαια, να πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα στην Αθήνα… εκεί θα λουφάζουν στις τρύπες τους.

    Οι νεοναζί της Χ.Α. είναι συμμορία δολοφόνων, απόγονοι του Μεταξά, των γερμανοτσολιάδων και της χούντας. Είναι το μακρύ χέρι του κράτους και των αφεντικών, που στηρίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις, δίνουν άλλοθι στους μεγαλο-επιχειρηματίες τύπου Μάνεση, ψηφίζουν τις φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές...Ο λαός της Λαμίας δεν πρέπει να ανεχτεί την πρόκληση αυτή ,από τη συμμορία των τραμπούκων που επιτήθεται σε μετανάστες και αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος με τις πλάτες του Δένδια κ της τρικομματικής κυβέρνησης..

   Πρόκληση επίσης, στην ιστορία των εργατικών αγώνων του τόπου αποτελεί η παραχώρηση του χώρου του εργατικού κέντρουγια τη φασιστοσύναξη… Η διοίκηση του Ε.Κ αφού έχει υπηρετήσει κατά γράμμα τις εντολές των μνημονιακών κυβερνήσεων , απαξιώνοντας   κάθε προσπάθεια κινητοποίησης, απεργίας εργατικής διεκδίκησης στο νομό , δίνει έδαφος στους νεοναζί τραμπούκους να σπείρουν το δηλητήριό τους και στη Λαμία..Η κατρακύλα των επί χρόνια εκλεγμένων γραφειοκρατών με τη βοήθεια σωματείων – σφραγίδες δεν έχει όρια!

     Η Ρούμελη έχει νιώσει στο πετσί της τι σημαίνει ναζιστική βαρβαρότητα και παρακρατική βία και δεν θα επιτρέψει να το ξαναζήσει.  

 Καλούμε τον πρόεδρο του Ε.Κ έστω και την τελευταία στιγμή να ανακαλέσει την παραχώρηση της αίθουσας στους φασίστες.

Όπως υπογραμμίζει και η αντίστοιχη ανακοίνωση της Τ.Ο ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α « Η μάχη για να εξαφανίσουμε τους νεοναζί είναι δεμένη με τους αγώνες για να σώσουμε τα σχολεία και τα νοσοκομεία, τις δουλειές και τους μισθούς, από τη λεηλασία της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού.

 Η ενότητα της εργατικής τάξης, ντόπιων και μεταναστών, είναι απαραίτητη για να ανατρέψουμε τα μνημόνια και να επιβάλλουμε τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Για ν’ ανοίξει ένας άλλος δρόμος, όπου ένα πανίσχυρο και ρωμαλέο μαζικό κίνη­μα, οργανωμένο παντού, με τα δικά του όργανα, θα μπορεί να επιβάλλει τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα με τη δύναμη του λαϊκού ξεσηκωμού. Με την αντικαπιταλιστική Αριστερά που στοχεύει στη συνολική πολιτική και κοινωνική απελευθέρωση, την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, στην εξουσία των εργαζομένων.»

    Να στείλουμε το ναζισμό εκεί που ανήκει…Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!!!!

 


 

 


Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.