Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας για τα σκουπίδια και το mini-bus

Με ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του πρώην Υπουργού και Δήμαρχου Λαμίας Λ. Παπαδήμα που έφυγε πριν μερικές βδομάδες από τη ζωή,  ξεκίνησε τη Τετάρτη το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας.

Εκτός  ημερησίας διάταξης τέθηκαν από την αντιπολίτευση το θέμα της κατάργησης του Α’ ΚΑΠΗ , της Β’ γραμμής του mini-bus και της αύξησης τιμής του εισιτηρίου, η μη διεξαγωγή του φετινού Ρουμελιώτικου Πάσχα,  τα δημοσιεύματα σχετικά το πράσινο νερό στην πισίνα του ΔΑΚ,  η λειτουργία, οι προσλήψεις και η μη καταβολή των δεδουλευμένων του ΔΗΠΕΘΕ.

Επίσης,  με αφορμή το θέμα για την εκλογή μέλους της επιτροπής παρακολούθησης  για την ενδιάμεση διαχείριση των απορριμάτων, ξεκίνησε μια έντονη  συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για το ΦοΔΣΑ Στερεάς. Η δημοτική αρχή δέχτηκε επικρίσεις από όλη την αντιπολίτευση σχετικά με την επιστολή που έστειλε ο κ. Σταυρογιάννης (ως πρόεδρος του ΦοΔΣΑ),  προσπαθώντας  να απαντήσει σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (δείτε τη εδώ!). Ειδικότερα  ο δήμαρχος Λαμίας επικρίθηκε έντονα  όσον αφορά το καταστατικό του ΦοΔΣΑ Στερεάς ΑΕ του οποίου εγκρίθηκε μόνο το σχέδιο και στην συνέχεια έγιναν τροποποιήσεις που δεν ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο αλλά έγιναν από όργανα που  δεν έχουν τη ίδια νομιμοποίηση .

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» και  «Λαϊκή Συσπείρωση»  κατηγόρησαν  τη δημοτική αρχή ότι με το  ΦοΔΣΑ Στερεάς ΑΕ προσπαθεί «να βάλει τους ιδιώτες στη διαχείριση των απορριμμάτων  από την πόρτα». 

Για το θέμα του mini-bus ασκήθηκε κριτική, διότι χωρίς να υπάρξει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε αύξηση στη τιμή του εισιτηρίου που είναι η απαρχή για  περικοπές στις κοινωνικές παροχές προς τους δημότες. 

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με τις προσλήψεις υπήρξαν αντιδράσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ενώ εγκρίθηκαν οι επιχορηγήσεις προς πολιτιστικούς συλλόγους Αγ. Παρασκευής και Ηράκλειας,  αλλά και στην Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας για τη διεξαγωγή του ράλλυ στο οποίο συμμετέχει και ο δήμος Λαμίας .  

DSC_1807 DSC_1811 DSC_1821

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.