Έκλεισαν την Εθνική στο κόμβο της Ανθήλης οι αγρότες της Φθιώτιδας (φώτο & βίντεο)

Οι αγρότες της Φθιώτιδας έκαναν επίκεντρο του αγώνα τους για επιβίωση σήμερα την Αλαμάνα. Τα τρακερ που έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Ανθήλης  παρέμειναν στον παράδρομο όμως οι αγρότες βγήκαν στην Εθνική οδό και παρέμειναν στο οδόστρωμα κλείνοντας την κυκλοφορία για δυο ώρες περίπου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις  2.00 μ.μ.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκονταν στο σημείο αλλά η στάση της ήταν διακριτική και η  κινητοποίηση εξελίχτηκε  ομαλά χωρίς επεισόδια.  Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αγρότες του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου, του Συλλόγου Αλιέων  An.Φθιώτιδας και της Ένωσης Κτηνοτρόφων. Παρόντες ο Πρόεδρος του Παμφθιωτικού Δημ. Δημογιάννης, του Συλλόγου Αλιέων  Ανατ. Φθιώτιδας Στ. Μωραίτης και της Ένωσης Κτηνοτρόφων Νίκος Ασπρουλάκης.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών πρόκειται για μια συμβολική κινητοποίηση και ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα με στόχο την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και την έναρξη της συζήτησης από μηδενική βάση.

Δηλώσεις εκπροσώπων αγροτών

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας Απ. Τσάμης , φορείς και πολίτες της περιοχής. Χτες το απόγευμα στο μπλόκο της Ανθήλης βρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης που όπως δήλωσε στηρίζει διαχρονικά τα αιτήματα των αγροτών γιατί χωρίς αγροτική παραγωγή δεν υπάρχει μέλλον για τη χώρα μας.

Σήμερα το βράδυ  στις 8.00 μμ οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων θα συμμετέχουν στη κοινή σύσκεψη  του Παμφθιωτικού Μετώπου Αγώνα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου όπου θα συζητηθεί ο συντονισμός του αγώνα μεταξύ των επαγγελματικών ομάδων ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

αγροτες 004 αγροτες 010 αγροτες 013 αγροτες 014 αγροτες 015 αγροτες 019 αγροτες 021 αγροτες 022 αγροτες 023 αγροτες 028

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.