΄Εφυγε από τη ζωή ο Φιλόδωρος Μαΐστρος

Σε ηλικία 63 χρόνων μετά από πολύχρονη πάλη με τον καρκίνο  έφυγε από τη ζωή  ο Φιλόδωρος Μαϊστρος, μηχανικός – εκπαιδευτικός της Τεχνολογικής εκπαίδευσης και για χρόνια δραστήριο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συνδικαλιστής στην Φθιώτιδα.

 Γεννήθηκε στη Χίο. Από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολείται δραστήρια  στο φοιτητικό  με το συνδικαλισμό και την πολιτική μέσα από τις γραμμές του  Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Στη δεκαετία του 70 έρχεται στην Λαμία , τόπο καταγωγής της  αγαπημένης συζύγου του  όπου εγκαθείσταται και την κάνει δεύτερη πατρίδα του. Δραστηροποιείται έντονα  στην τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και στις αρχές της δεκαετίας του 80 εκλέγεται Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας. Στη συνέχεια διετέλεσε Διευθυντής του γραφειου του Υπουργού Λάμπρου Παπαδήμα. Εκλέχτηκε επίσης, Νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ανδρέα Ξάνθη. Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος την οικογενειά του και τους φίλους του. Η κηδεία του θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Χίο.

Για το θάνατο του Φιλόδωρου Μαϊστρου η ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Ν. Φθιώτιδας
εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον αδόκητο χαμό του φίλου, συναδέλφου και συντρόφου Φιλόδωρου Μαΐστρου.
Η συνεισφορά του στην Εκπαίδευση, στο Συνδικαλιστικό κίνημα, στην Αυτοδιοίκηση, στην Πολιτική και στην Κοινωνία υπήρξε ουσιαστική, ανιδιοτελής και με ανθρώπινο πρόσωπο.
Με τη στάση ζωής του, την εργατικότητά του και το ήθος του υπήρξε φωτεινό παράδειγμα για όλους μας και δίκαια κατέκτησε την εκτίμηση της Φθιωτικής κοινωνίας.
Με τα παραπάνω χαρακτηριστικά αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη στην οικογένειά του, που πρέπει να αισθάνεται περήφανη, αλλά και σε όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του.
Αγαπητέ μας Φιλόδωρε,
να είναι ελαφρύ το χώμα της γενέθλιας γης της Χίου που θα σε σκεπάσει.
Από τη Γραμματεία

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.