΄Εφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Αριστεράς Χρήστος Πολύμερος

Έφυγε από τη ζωή  σε ηλικία 78 ετών ο Χρήστος Πολύμερος, αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα και  ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς.

Γεννήθηκε  στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας.  Με  την επιβολή της στρατιωτικής δικατατορίας για να αποφύγει τη σύλληψη λόγω «φρονημάτων»,  φεύγει για σπουδές στη Σουηδία όπου   δραστηροποιείται στον αντιδικτατορικό αγώνα και αναπτύσσει  συνδικαλιστική δράση μεταξύ εκεί των Ελλήνων μεταναστών.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάζεται στη Λαϊκή Επιμόρφωση στη Λιβαδειά και συνεχίζει την πολιτική του δράση  μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ εσ,. της ΕΑΡ, του  «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς» και της ΔΗ.ΜΑΡ.

Ξεχώριζε  για την τιμιότητα του, τον ήπιο χαρακτήρα του, την διάθεση προσφοράς, την ευρυμάθεια  και την πνευματική του καλλιέργεια.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη (06/09/2023) στις 11:00′ το πρωί στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, στον Καραβόμυλο Στυλίδας.

Τα θερμά  συλλυπητήρια της ιστοσελίδας μας στη σύζυγό του Ευγενία, την κόρη του ΄Ολγα  και όλους  τους οικείους του. Καλό του ταξίδι!

Το τελευταίο διάστημα ο Χρήστος Πολύμερος  ζούσε  στο εξοχικό του  στον Καραβόμυλο  και παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε  συνέχιζε να ενημερώνεται για τις πολιτικές  εξελίξεις, να μελετά, να γράφει , να  φιλοσοφεί και να επικοινωνεί με τους φίλους του   με όμορφες αναρτήσεις και στίχους μέσα από την προσωπική του σελίδα  στο facebook.

Μ’ αυτούς τους στίχους του Μίκη θέλησε ο Χρήστος να αποχαιρετήσει όλους εμάς τους φίλους του στο fb.
Υποσχέθηκα ότι θα το δημοσιεύσω.
Ευγενία
Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον ωρωπό.
Ο πατέρας εξορία και το σπίτι ορφανό
Ζούμε μεσ στην τυραννία, στο σκοτάδι το πηκτό
Κλαίει κι η μάνα τώρα μόνη, κλαιν τα δέντρα τα πουλιά
Στην πατρίδα μας νυχτώνει, ορφανή η αγκαλιά
Μες στα σύρματα κλεισμένοι, μα η καρδιά μας πάντα ορθή
Πάντα ο ίδιος όρκος μένει, λευτεριά και προκοπή

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.