΄Εφυγε από τη ζωή η καθηγήτρια Μαθηματικών Βάσω Πιπέλια

΄Εφυγε σήμερα από τη ζωή η καθηγήτρια Μαθηματικών  Βάσω Πιπέλια σε ηλικία 67 ετών. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα  υγείας.
Η είδηση του θανάτου της γέμισε θλίψη  όσους ειχαν την τύχη να γνωρίσουν έναν ξεχωριστό άνθρωπο και  εκπαιδευτικό.
Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Πέμπτη (24/8) στις 6:00′ το απόγευμα στην Ξηριώτισσα Λαμίας.
Η ιστοσελίδα μας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια  στους οικείους της.
Με θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα το πρωί το θάνατο της εκπαιδευτικού και φίλης Βάσως Πιπέλια. Με τη Βάσω συναντήθηκαν οι δρόμοι μας στο Σύλλογο Σπουδαστών Φθιώτιδας και τους αγώνες μας για «Ψωμί, Παιδεία , Ελευθερία» τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης… Ξεχώριζε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα της, τη σεμνότητα, το καθαρό της βλέμμα. ΄Ηταν από εκείνους τους ανθρώπους που μπορούσες να εμπιστευτείς χωρίς δεύτερη κουβέντα.
 
Η Βάσω μαζί με μια ομάδα δραστήριων σπουδαστών παρέλαβε τη σκυτάλη στο Σ.Σ.Φ όταν εμείς , η πρώτη γενιά αποφοιτήσαμε και κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό και δραστήριο το Σύλλογο για μερικά χρόνια ακόμη. Εκεί στο καθημερινό μας στέκι στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια , όπου συστεγάζονταν οι τοπικοί Φοιτητικοί Σύλλογοι της Στερεάς γνώρισε και τον Αιτωλοκαρνάνα σύντροφο της Δημήτρη Τζωρτζόπουλο, όταν η » Δωρική ομορφιά συνάντησε το Ιωνικό πνεύμα» όπως συνήθιζε να λέει ο Δημήτρης. Ευτύχησε να κάνει μια όμορφη οικογένεια με δυο υπέροχα παιδιά στα οποία μετέδωσαν τις αξίες και τη φιλομάθειά τους.
Εργάστηκε σαν μαθηματικός σε σχολεία της Λαμίας και είμαι σίγουρη ότι οι μαθητές της θα την θυμούνται πάντα σαν ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό και άνθρωπο. ΄Οταν βρισκόμασταν κατά καιρούς με τα παιδιά μας στη Λαμία ή στις Ράχες θυμόμασταν με νοσταλγία τα φοιτητικά μας χρόνια ενώ στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις μας δεν έλλειπαν οι φιλοσοφικές αναλύσεις του Δημήτρη.
Όμως η μοίρα καιροφυλακτούσε και στη στροφή του δρόμου της ήρεμης ζωής τους τους χτύπησε σκληρά με την ξαφνική απώλεια της μονάκριβης κόρης που μόλις είχε πάρει το πτυχίο της Ιατρικής… Ποια μάνα μπορεί να αντεξει ένα τέτοιο βάρος; Η υγεία της κλονίστηκε ανεπανόρθωτα. Το τελευταίο διάστημα όπως μάθαινα πέρασε δύσκολα …
Σήμερα αποχαιρέτησε το μάταιο τούτο κόσμο και έφυγε να συναντήσει την αγαπημένη της Δανάη. Καλό σου ταξίδι Βάσω … Θα σε θυμόμαστε με αγάπη….

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.