΄Ερευνα σε βάθος στο Νοσοκομείο Λαμίας για τυχόν κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και εμπόριο βρεφών

Έλεγχοι σε βάθος δεκαετίας διενεργούνται στις υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και στο ληξιαρχείου του Δήμου Λαμιέων  από το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ για πιθανές παράνομες υιοθεσίες και εμπόριο βρεφών. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια και απέκτησε ευρεία δημοσιότητα μετά τον εντοπισμό των βιολογικών γονέων της μικρής  Μαρίας σε καταυλισμό ρομά στη Βουλγαρία . Η Μαρία γεννήθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η  διαδικασία εγγραφής της στο Δημοτολόγιο του Δήμου Λαμίας. Προς το παρόν αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν η μητέρα της Μαρίας, Σάσα Ρούσεβα, την παράτησε στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα να την συντηρήσει, όπως υποστηρίζει η ίδια, ή αν την  πούλησε  για χρήματα, όπως υποστηρίζει συγγενής της οικογένειας Ρούσεφ.

Εκείνο που έχει προκαλέσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ανακριτικών αρχών  είναι ότι από τα στοιχεία γεννήσεων προκύπτει να προτιμάται το Νοσοκομείο Λαμίας από Βουλγάρες γυναίκες για τοκετούς.  Επίσης τα στοιχεία δείχνουν ότι  το διάστημα 2007-2012, επί συνόλου 274  γεννήσεων δόθηκαν για υιοθεσία 107 παιδιά από Βουλγάρες μητέρες. Ακόμη, ερευνάται  τυχόν εμπλοκή γιατρού που σπούδασε στη Βουλγαρία και εργαζόταν στο Νοσοκομείο  αλλά και διοικητικών υπαλλήλων  για αλλοίωση στοιχείων.

Προς το παρόν η έρευνα συνεχίζεται και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση  η οποία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε Ελλάδα και εξωτερικό μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση της μικρής Μαρίας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.