΄Εντονο το ενδιαφέρον των πολιτών στη ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία (φωτο & video)

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον το πολιτών, αρκετός κόσμος  και πολλές  οι ερωτήσεις  στη χθεσινή ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση που  οργανώθηκε από τη Ν.Ε Φθιώτιδας και την Ο.Μ. της Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ (27 Απριλίου) στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου στη Λαμία  με θέμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στις νέες συνθήκες- Η οικονομία, οι διαπραγματεύσεις και τα Κυβερνητικά μέτρα».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης-συζήτησης ήταν ο  Νίκος Σκορίνης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Τοποθετήσεις έκαναν και οι βουλευτές Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, Δημήτρης Βέττας και Βάσω Λέβα. Ο βουλευτής Καραναστάσης Απόστολος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση γιατί ήταν απαραίτητη η παρουσία του στη βουλή σαν εισηγητής στη συζήτηση για το  Νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των Οικολόγων Πράσινων. Ακολούθησε ένας  γόνιμος διάλογος με ερωτήσεις και τοποθετησεις των παρευρισκομένων πολιτών.

«Περνάμε ιστορικές στιγμές με τη διαπραγμάτευση να είναι σε κρίσιμη φάση  και το να έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με την κοινωνία, έχει ιδιαίτερη αξία» υπογράμμισε στην αρχή της ομιλίας του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σκορίνης.  «Αυτές τις μέρες η αγωνία είναι μεγάλη και έχει ιδιαίτερη σημασία να συζητήσουμε για να βρούμε κοινούς δρόμους για ένα καλύτερο αύριο με πρωταγωνιστή το λαό». «Μας έχουν στήσει πολλές παγίδες» πρόσθεσε ο κ. Σκορίνης εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «αυτή η Κυβέρνηση που κάποιοι θα ήθελαν να έχει τελειώσει η θητεία της  σε δύο μήνες θα έχει μακροημέρευση»

Στα  αγωνιώδη  ερωτήματα της ελληνικής κοινωνίας  «Τι θα γίνει;  Τι πρέπει να κάνουμε;  «Τι διαπραγματευόμαστε;» ο κ. Σκορίνης  εξήγησε πως  με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων η χώρα βυθίστηκε σε ένα βαθύ πηγάδι χρέους, έγινε αποικία χρέους. Κρατάμε μια ωρολογιακή βόμβα πρόσθεσε, καθώς  η πραγματική οικονομία έχασε 32 δις, το κοινωνικό κράτος έχει χαθεί, υπάρχουν 1,5 εκ. άνεργοι, οι μικρομεσαίοι έχουν καταστραφεί. Οι πιστωτές και οι ντόπιοι υποστηρικτές τους συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι πρέπει να βαδίσουμε στον ίδιο καταστροφικό δρόμο που εγώ αποκαλώ «κοινωνικό μισανθρωπισμό,» πρόσθεσε ο Νίκος Σκορίνης.  «Η οικονομική ελίτ  που αυτά τα χρόνια κερδοσκοπούσε  έχει θράσος και φωνάζει στα κανάλια της διαπλοκής. Εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια πολιτική καταστροφική», τόνισε. «Έχουμε κάνει  αρκετούς συμβιβασμούς. Δεν θα κάνουμε πίσω από τις κόκκινες γραμμές μας». Και συνέχισε: «Θέλουν να μας ταπεινώσουν, να μας  συμβιβάσουν, η κοινωνία να κουραστεί, να φοβηθεί. Ευτυχώς που ο ελληνικός λαός δεν έχει λευκή μνήμη. Κρατάει σταθερά ψηλά τη σημαία της διαπραγμάτευσης. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει πως φτάσαμε μέχρι εδώ,πως πέσαμε στα βράχια».  «Πρέπει να είστε έτοιμοι ότι η σύγκρουση θα είναι μαγάλη»,  τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι θέμα οικονομικών συμφερόντων των λίγων ενάντια στα συμφέροντα των πολλών». Στη συνέχεια ο κ. Σκορίνης αναφέρθηκε στα  πρώτα  ευεργετικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση: «Μέσα στη σκληρή διαπραγμάτευση , νομοθετούμε», είπε. «Τι κάνουμε από εδώ και πέρα;  Η κατάσταση δεν πάει άλλο, δεν έχουμε άλλα χρήματα. Συνεπώς , όσο καθυστερούμε τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Μέχρι 30 Μαΐου πρέπει οι εταίροι μας να πάρουν τις αποφάσεις τους όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός» ανέφερε ο κ. Σκορίνης.  «Η λογική του να τιμωρήσουμε την Ελλάδα οδηγεί στον Ευρωσκεπτικισμό , στην άνοδο του φασισμού. Αν πετύχει η κυβέρνηση η Ευρώπη δεν θα είναι η ίδια», συνέχισε ο κ. Σκορίνης. «΄Ηδη υπήρξαν ρωγμές στην κυρίαρχη πολιτική της λιτότητας», πρόσθεσε. Τέλος ο κ. Σκορίνης αναφέρθηκε στις δυνατότητες άσκησης πολυδιάστατης πολιτικής που δίνει η γεωπολιτική θέση της χώρας: «Δεν είναι μόνο η οικονομία αλλά και η στρατηγική θέση της χώρας. Και αυτό το ξέρει η Γερμανία» τόνισε με νόημα ο Νίκος Σκορίνης

Για το θέμα αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ρήξη με τους εταίρους διευκρίνισε: «Αυτή η κυβέρνηση καλά πηγαίνει.  Τη διαπραγμάτευση την κάνουμε για να πετύχουμε και αναζητούμε λύση εντός της Ευρωζώνης . Αν  αποφασίσουν να μας καταστρέψουν,  θα συζητήσουμε όλες τις  δυνατότητες που  έχουμε  και το θέμα του νομίσματος.  Ακόμα και το θέμα του κουρέματος του χρέους θα συζητηθεί , το οποίο δεν είναι μόνο ελληνικό ζήτημα αλλά το αντιμετωπίζουν πολλές Ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε ο κ. Σκορίνης  «Ολοι μαζί  κυβέρνηση και ελληνική κοινωνία θα  δώσουμε τη μάχη για να μην  περάσουν οι καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, υπογράμμισε πως η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται  σε ένα σημαντικό χρονικό σημείο, σε μια κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης και έχει ιδιαίτερη αξία να πάρουμε σαν κυβέρνηση τα μηνύματα και να έχουμε στήριξη από την κοινωνία. «Είναι η πρώτη κυβέρνηση που έχει βάλει πάνω από όλα, πάνω από τα συμφέροντα των δανειστών  και της οικονομικής ολιγαρχίας,  τα συμφέροντα του λαού  γι αυτό δέχεται ανηλέητο πόλεμο» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφέρθηκε  στην εκστρατεία ψεύδους και παραπληροφόρησης  στην οποία έχουν επιδοθεί τα  διαπλεκόμουνα ΜΜΕ. Εμείς έχουμε μια πυξίδα πλεύσης που είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Πιστεύουμε ότι με την κινητοποίηση όλων, με τη στήριξη του λαού μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε ο Βασ. Κυριακάκης

Την ανάγκη να εξευρεθεί λύση εντός ευρωζώνης στα πλαίσια μιας «έντιμης διαπραγμάτευσης» με αμοιβαίες υποχωρήσεις υπογράμμισε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας , λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η  Κυβέρνηση δεν είναι ξέμπαρκη. ΄Εχει κατεύθυνση,  αρχές για ευρωπαϊκό προσανατολισμό, έχει ένα εθνικό κεφάλαιο που λέγεται Αλέξης Τσίπρας. Πολλοί δεν μπορούν να φαντασθούν τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης… Αυτή η κυβέρνηση δεν παραδίνεται με κανένα δημοψήφισμα», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα υπογράμμισε πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σε «ναρκοθετημένο πεδίο», σε ένα απειλητικό περιβάλλον. Όμως  δεν κάνει πίσω από τις αρχές της . Η λιτότητα τελείωσε» πρόσθεσε. Στη συνεχεια  η κ. Λέβα αναφέρθηκε  στην καταστροφική τακτική της αντιπολίτευσης που  υιοθετεί τον ίδιο λόγο με τους δανειστές Ποιόν απειλεί ο κ.  Λοβέρδος και το «Ποτάμι» λέγοντας ότι «ο χρόνος τελείωσε» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Για μας ο μόνος χρόνος που τελείωσε είναι  αυτός που έλεγε ότι κάθε Οκτώβρη θα κόβαμε μισθούς και συντάξεις για να πληρώσουμε το χρέος».  Αλλά και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης  και η ΚΕΔΕ μπήκαν στο στόχαστρο της κριτικής της κ. Λέβα για τη στάση τους στο θέμα της μεταφοράς των αποθεματικών στην ΤτΕ. « Τώρα βγήκαν στα κεραμίδια,   μας έψησαν το ψάρι στα χείλη για τόσες μέρες» είπε χαρακτηριστικά η κ. Λέβα  υπενθυμίζοντας ότι  στο παρελθόν σιωπούσαν σε μέτρα  των προηγούμενων κυβερνήσεων  που έπλητταν την ΤΑ. « Εμείς προχωράμε με αυτό που μας λέει ο κόσμος. Μην υποχωρείτε. Παλέψτε», είπε κλείνοντας την ομιλία της η βουλευτής.

DSC_1913 DSC_1925 DSC_1929 Σκορινης DSC_1923

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.