΄Ενταση και διαμαρτυρίες φοιτητών στη σύσκεψη φορέων για τα προβλήματα στο ΤΕΙ Στερεάς (video)

 Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η σημερινή σύσκεψη φορέων της Περιφέρειας Στερεάς  που συγκλήθηκε  με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΤΕΙ Στερεάς  Ντίνου Αναστασίου με σκοπό να συζητήσουν τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα λειτουργίας του ιδρύματος  που οδήγησαν τη Σύγκλητο να αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας του  για μια εβδομάδα.

 Βασικός λόγος της αναστολής της λειτουργίας του ιδρύματος, όπως αναφέρεται στην απόφαση της συγκλήτου, είναι η έλλειψη χρηματοδότησης εκ μέρους του Υπουργείου που οδηγεί σε μια σειρά σημαντικών προβλημάτων, όπως η μη πληρωμή των έκτακτων καθηγητών, των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης καθώς και των λοιπών οικονομικών υποχρεώσεων του Ιδρύματος, απαραίτητων για την ομαλή λειτουργία του.

 Στη σύσκεψη είχαν κληθεί πάνω από 150 τοπικοί φορείς βουλευτές, αυτοδιοικητικοί και συνδικαλιστικοί φορείς όμως από νωρίς οι φοιτητες είχαν καταλάβει το αμφιθέατρο διαμαρτυρόμενοι έντονα για την απόφαση της συγκλήτου  να αναστείλει την λειτουργία του ΤΕΙ Στερεάς βάζοντας σε κίνδυνο την εξεταστική του Ιουνίου.

Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους με τους φοιτητές- τους αυριανούς άνεργους  η απλήρωτους εργαζόμενους να μην πείθονται με τις εξηγήσεις του Προέδρου  του ΤΕΙ   και να τον αποδοκιμάζουν.  Να σημειωθεί ότι στη σημερινή σύσκεψη που έληξε άδοξα δεν παρευρέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκουρας που μας είχε διαβεβαιώσει για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα χρηματοδότησης του ΤΕΙ .

Αργότερα ο Πρόεδρος του ΤΕΙ δεχτηκε στο  γραφείο του αντιπροσωπεία των σπουδαστών οι οποίοι ζήτησαν να ανοίξει το ίδρυμα για να  τους δοθεί δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις. Να σημειωθεί ότι η απόφαση της Συγκλήτου για αναστολή της λειτουργίας του ΤΕΙ πάρθηκε μετά την απόφαση του εκτάκτου προσωπικού του ΤΕΙ που είναι απλήρωτοι από  τον Οκτώβριο να αρχίσουν επίσχεση εργασίας.

Αύριο πάντως εκκρεμεί συνάντηση της Διοίκησης με τον νέο Υπουργό Παιδείας Αν. Λοβέρδο ενώ το απόγευμα θα γίνει σύσκεψη για  εκτίμηση της κατάστασης μετά τη συνάντηση.
 

DSC_1439

DSC_1449DSC_1505

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.