Φεστιβάλ Υπάτη 2016: Οι εντυπωσιακοί Καταλανοί θα «χτίσουν» Ανθρώπινους Πύργους (Παρασκευή, 12 Αυγούστου)

Ο Εκπολιτιστικός – Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ» συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια δράσης και σας προσκαλεί στο Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΥΠΑΤΗ 2016», από τις 12 έως τις 19 Αυγούστου 2016.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, τη Παρασκευή 12/8, ώρα 21:00, στην Κεντρική Πλατεία Υπάτης, τα Συγκροτήματα των Castelliers del Poble Sec de Barcelona και Castelliers de Berga της Καταλονίας θα αναπτύξουν ένα υπερθέαμα με τίτλο «Ανθρώπινοι Πύργοι», χαρακτηρισμένοι άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Unesco. Ίσως έχετε ακούσει για τους καταλανικούς ανθρώπινους πύργους «castells», μια ζωντανή παράδοση τριών αιώνων που συναρπάζει όποιον τυγχάνει να τη βιώσει. Δύναμη, ισορροπία, αξίες και «seny» είναι η κινητήριος δύναμη που ωθεί τους castelliers να «χτίζουν» πύργους ύψους πολλών μέτρων με μόνα υλικά τα σώματά τους. Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη καθώς οι δύο ομάδες των castelliers γίνονται οι πρώτες ομάδες στην ιστορία που μεταφέρουν αυτή την εντυπωσιακή παράδοση στην χώρα μας, και ιδιαίτερα στη μεσαιωνική πόλη της «Neopatria» που τόσο ύμνησαν οι Καταλανοί κατακτητές, καθιστώντας την συμπρωτεύουσα του Δουκάτου τους.

Κυριακή 14/8 τα Συγκροτήματα των «Castellers» θα παρουσιάσουν τους «Ανθρώπινους Πύργους», δείγμα αλληλεγγύης, στο Camp των προσφύγων που διατηρεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις Θερμοπύλες, όπου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντές από την Καταλονία.

YPATI-190x300

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.