Φεστιβάλ Οίτης: Ξεκινά σήμερα με συναυλία του Ross Daly Trio

Το ταξίδι του 16ου Φεστιβάλ Οίτης ξεκινά την Πέμπτη 16 Ιουνίου με την συναυλία του Ross Daly Trio, στον Τόπο Τεχνών “Χώρα” στα Λελέικα Υπάτης. Θα προηγηθεί ομιλία του Ross Daly με τίτλο: “Οι μουσικές παραδόσεις ως μια προσωπική αναζήτηση”.

Ο Ross Daly, μαζί με τους συνεργάτες του, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δικές του συνθέσεις και ανήκουν στο είδος “Σύγχρονη Τροπική Μουσική”. Οι συνθέσεις αυτές αντανακλούν την πολύχρονη διαδρομή του μέσα στον ευρύτερο χώρο των μουσικών παραδόσεων της Τροπικής Μουσικής που επεκτείνεται γεωγραφικά από την Βορειοδυτική Αφρική ως την Ινδία.

Ο Ross Daly είναι ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος στην Κρήτη, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες μαθητές και δασκάλους από όλο τον κόσμο, σε κύκλους σεμιναρίων που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία βιωματικής εκμάθησης των μουσικών παραδόσεων όλου του φάσματος της Τροπικής Μουσικής.

Μετά από πολλά χρόνια εντατικής εκπαίδευσης σε μια πληθώρα μουσικών παραδόσεων, ο Ross Daly έστρεψε την προσοχή του σε μεγάλο βαθμό στη σύνθεση αντλώντας από όλες τις γνώσεις που απέκτησε κατά τη διάρκεια της μακράς μαθητείας του. Σήμερα έχει κυκλοφορήσει περισσότερα από τριάντα οκτώ άλμπουμ με δικές του συνθέσεις καθώς και με δικές του διασκευές παραδοσιακών μελωδιών που συνέλεξε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του. Το νησί της Κρήτης εξακολουθεί να αποτελεί τη βάση για την προσωπική και μουσική του έρευνα καθώς συνεχίζει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας τη μουσική του.

Ross Daly, λύρα, τάρχου, ραμπάμπ

Κέλυ Θωμά, λύρα

Bijan Chemirani, κρουστά

Πριν την έναρξη της συναυλίας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλία του Ross Daly με τίτλο: «Οι μουσικές παραδόσεις ως μια προσωπική αναζήτηση»

Η ομιλία πραγματοποιείται στα πλαίσια του Mount Oiti Art Platform (Μ.Ο.Α.Ρ.)”

Πληροφορίες/ κρατήσεις θέσεων:
Τηλεφωνικά στα: 22310 51075 & 22310 43333

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 12 €

Ταμείο: 15 €

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.