Τα Ματζούνια στον Τόπο Τεχνών «Χώρα» την Δευτέρα 2 Μαΐου με είσοδο ελεύθερη

Την Δευτέρα 2 Μαΐου τα Ματζούνια έρχονται στον Χώρο Τεχνών «Χώρα», στα Λελέικα Υπάτης για ένα ανοιξιάτικο, μεσημεριανό γλέντι με τραγούδι και χορό.

Είσοδος ελεύθερη

Η τετραμελής κομπανία σχηματίστηκε το 2017 στην Αθήνα, αν και τα μέλη της κατάγονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Μακεδονία, Κυκλάδες, Πελοπόννησος).

Η Δάφνη (κλαρίνο), ο Δημήτρης (λαούτο και τσαμπούνα), η Κατερίνα (ντέφι, νταούλι και τουμπάκι) και ο Θάνος (βιολί) έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στους ήχους της Ηπείρου αν και το μουσικό τους ρεπερτόριο περιλαμβάνει πάντα και μουσικές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Στερεάς Ελλάδας και των Κυκλάδων καθώς και δικές τους δημιουργίες.

Οι τέσσερις φωνές εναλλάσσονται και ανακατεύονται συνεχώς με αντιφωνίες, διφωνίες και πολυφωνίες. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους: «Στο πηγάδι του Αγγλία» (2020) και «Ζωντανά στην Αθήνα» (2022).

Τα Ματζούνια αγαπάνε τον χορό, τους μερακλήδες και την συμμετοχική διάθεση της παρέας που όταν συνδυαστούν γεννιέται το γλέντι.

Είσοδος ελεύθερη – Πληροφορίες, κρατήσεις: 22310 51075, 6936994980 & xwra.gr

*Φωτογράφιση: Νεφέλη Παπαϊωάννου

Info: Συναυλία Ματζούνια

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Ώρα έναρξης 14.00

Τόπος Τεχνών «Χώρα» Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα Τηλ. 2231051075 e-mail: info@xwra.gr www.xwra.gr

Ειδικά μέτρα λόγω της πανδημίας COVID-19

Η διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ γίνεται τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων (θεατών, καλλιτεχνών, εργαζομένων).

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.