Συνεχίζονται και τον Αύγουστο οι προβολές στο Θερινό Σινεμά

Το Θερινό Σινεμά του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης συνεχίζει με την προβολή της ταινίας «Χορωδία» με τον Ντάστιν Χόφμαν, και της παιδικής animation ταινίας «Ο Πολικός αρκούδος και οι Ανίκητοι», στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο.

Απόψε, Δευτέρα 2 Αυγούστου, παρακολουθήστε την παιδική ταινία: «Ο Πολικός αρκούδος και οι Ανίκητοι» – Κάθε Δευτέρα και Τρίτη πάμε θερινό σινεμά και απολαμβάνουμε ταινίες για όλη την οικογένεια και όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας!

Ενώ την Τετάρτη, 4 Αυγούστου, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία «Χορωδία» με τον Ντάστιν Χόφμαν.

Λίγα λόγια για την παιδική animation ταινία:

O Νορμ είναι μια πολική αρκούδα. Μπορεί να μην ξέρει να κυνηγά, έχει όμως ένα σπάνιο χάρισμα: όπως και ο παππούς του, που κάποτε βασίλευε στην Αρκτική, μπορεί να μιλήσει στους ανθρώπους.

Όταν η Βέρα, μια θαρραλέα διευθύντρια μάρκετινγκ μιας μεσιτικής εταιρίας ταξιδεύει στην Αρκτική, για τις ανάγκες ενός τηλεοπτικού σποτ προώθησης πολυτελών σπιτιών για την εταιρία του ανήθικου αφεντικού της, τον δισεκατομμυριούχο εργολάβο κ. Γκριν, ο Νορμ καταλαβαίνει πως πρέπει να κάνει κάτι για να σώσει τον τόπο του.

Με την παρότρυνση του γλάρου μέντορα του, του Σωκράτη, ο Νορμ θα αφήσει την οικογένεια του και θα ταξιδέψει ως λαθρεπιβάτης σε ένα πλοίο με προορισμό την Νέα Υόρκη, παρέα με τρία μικρούλικα, σκανταλιάρικα — και σχεδόν άτρωτα — τρωκτικά, ως τους πιστούς του σύμμαχους.

Στο Μανχάταν, όπου οι βαριεστημένοι Νεοϋορκέζοι τον περνούν για ηθοποιό, ντυμένο με μια στολή πολικής αρκούδας, ο Νορμ γίνεται αμέσως διάσημος, συμμετέχοντας σε χορευτικό flash-mob στην Time Square, και ως καλεσμένος σε τηλεοπτικά talk-shows.

Τι καλύτερο από το να βλέπεις έναν πολικό αρκούδο τις ημέρες του καύσωνα; Ο Νορμ πηγαίνει στη Νέα Υόρκη, στην πλέον κινηματογραφημένη πόλη, ακόμα και για τις ταινίες animation, να μπλέξει σε ένα σωρό απρόσμενες περιπέτειες, ώστε να καταφέρει να κερδίσει την ηρεμία και ευτυχία του τόπου του.

Σκηνοθεσία: Τρέβορ Γουόλ
Με τις φωνές των: Στέλιος Ψαρουδάκης, Ινώ Στεφανή, Σωτήρης Δούβρης, Ντίνος Σούτης, Ειρήνη Τσίγκα, Γιώργος Ματαράγκας
Μετάφραση: Χαρά Ζησιμάτου
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ειρήνη Τσίγκα
Στούντιο Μεταγλώττισης: Sierra Post
Μεταγλωττισμένη στα ελληνικά
Διάρκεια:
90’

trailer

Θα ακολουθήσει η προβολή της ποιητικής κωμωδίας του Veit Helmer «ΤΟ ΣΟΥΤΙΕΝ», στις 6,7 & 8 /8.

Λίγα λόγια για την ταινία «Χορωδία» με τον Ντάστιν Χόφμαν:

Ένα 12χρονο αγόρι που πρόσφατα έχασε τους γονείς του καταλήγει σε ένα μουσικό οικοτροφείο, με τα δίδακτρα πληρωμένα από έναν ανώνυμο ευεργέτη. Κανείς δεν περιμένει ότι αυτό το ατίθασο και μοναχικό πλάσμα θα καταφέρει να μπει στο συγκρότημα Boychoir – μια χορωδία αγοριών, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο διατηρώντας υψηλά το κύρος της σχολής της. Με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Ντάστιν Χόφμαν και με την σκηνοθετική υπογραφή του Φρανσουά Ζιράρ, σκηνοθέτη του «Cirque Du Soleil» και του βραβευμένου με Όσκαρ Μουσικής, «Το Κόκκινο Βιολί», η ταινία «Χορωδία» αποκαλύπτει ότι το εξαιρετικό ενυπάρχει σε κάθε άνθρωπο αρκεί να τολμήσει το όνειρο.

“Τιμήστε αυτό που είστε.”
-Ντάστιν Χόφμαν – Χοράρχης Καρβέλ στην Χορωδία

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η δύναμη και τα πρίμα των παιδικών φωνών διαρκούν μόνο για μια στιγμή και μετά χάνονται – μια υπενθύμιση της φευγαλέας ομορφιάς των παιδικών χρόνων και της δύναμης του χρόνου. Επί σειρά αιώνων, οι καθαροί τόνοι των παιδικών χορωδιών αποτέλεσαν πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης, αλλά πλέον, στον 21ο αιώνα, σε ένα τοπίο που έχει σμιλευτεί από κακόφωνους ηλεκτρονικούς ήχους, η ανεπιτήδευτη διαύγεια της ανθρώπινης φωνής αγγίζει όσο τίποτα άλλο μια πολύ ιδιαίτερη χορδή μέσα μας.

Αυτό ακριβώς προσέλκυσε μια ομάδα παθιασμένων περφόρμερ – νέων και μεγαλύτερων, άγνωστων και θρυλικών – στην ταινία. Όλα ξεκίνησαν από το σενάριο του Μπεν Ρίπλεϊ, ο οποίος, αν και έγινε γνωστός χάρη στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας SOURCE CODE, είναι σολίστ κλασικού πιάνου και έχει μεγάλη εμπειρία στη μουσική. Όταν πληροφορήθηκε την ύπαρξη παιδικών χορωδιακών σχολών, όπου τα παιδιά εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις χρυσές φωνές τους πριν την έλευση της εφηβείας, ο Ρίπλεϊ ένιωσε την περιέργειά του να κεντρίζεται από την ύπαρξη ενός σπάνια ορατού κόσμου, όπου το χάρισμα έχει ημερομηνία λήξης. Επίσης εντυπωσιάστηκε από το πώς τα αυθάδη παιδιά του σήμερα καταπιάνονται με μια τόσο παλιά μορφή τέχνης που μοιάζει βγαλμένη από άλλες εποχές. Πάνω απ’ όλα όμως, είδε την ευκαιρία να γράψει μια ιστορία εξιλέωσης για την παιδική ηλικία, τη διδασκαλία, τα όνειρα, το εφήμερο και τους διαρκώς μεταβαλλόμενους ρυθμούς της ζωής.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η φανταστική ιστορία του Στετ, ενός απίθανου εισακτέου σε μια χορωδιακή σχολή — και του χοράρχη, ο οποίος, παρά την σκληρή και τελειομανή φύση του αποφασίζει να του δώσει μια ευκαιρία.

Πρωταγωνιστούν: Ντάστιν Χόφμαν, Κάθι Μπέιτς, Έντι Ιζάρντ, Ντέμπρα Γουίνγκερ, Τζος Λούκας, Κέβιν ΜακΧέιλ, Γκάρετ Γουόρινγκ, Τζο Γουέστ και Ρίβερ Αλεξάντερ
Σκηνοθεσία: Φρανσουά Ζιράρ
Σενάριο: Μπεν Ρίπλεϊ
Παραγωγή: Τζούντι Κάιρο, Κάρολ Μπάουμ, Τζέιν Γκόλντερινγκ
Φωτογραφία: Ντέιβιντ Φράνκο
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Τζέιν Μάσκι
Μοντάζ: Γκέταν Χουότ
Μουσική: Μπράιαν Μπερν
Διάρκεια: 114’

trailer

Info:

ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ/ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 21:15/ ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 3€,
Facebook: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης – Επίσημη Σελίδα

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Τηλ: 2231033325 ήμερες και ώρες γραφείου.

Το πρόγραμμα προβολών του Αυγούστου:

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.