Συνεχίζεται και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ο «Ιστορικός περίπατος Γοργοποτάμου» (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία και τη συμμετοχή αρκετού κόσμου  πραγματοποιήθηκαν σήμερα  για δεύτερη χρονιά οι «Ιστορικοί Περίπατοι  Γοργοποτάμου» που θ συνεχιστούν και αύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου ώρα 13.30   μετά το τέλος του επίσημου γιορτασμού της επετείου με αφετηρία  το χώρο του επετειακού εορτασμού.

Την εκδήλωση οργανώνουν  ο Δήμος Λαμιέων, οι «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης», τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Τμήμα Φθιώτιδας, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, ο Σύλλογος Νεολαίας Γοργοποτάμου «Η Ζωοδόχος Πηγή» και οι «Φίλοι των Α.Σ.Κ.Ι» πραγματοποιούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την «Ιστορική Διαδρομή Γοργοποτάμου» .

Μέσα από την ιστορική διαδρομή Γοργοποτάμου ανακαλύπτουμε πώς σχεδιάστηκε μία από τις σπουδαιότερες ένοπλες αντιστασιακές δράσεις κατά των κατακτητών που έγινε σύμβολο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού μας. Περιγράφουμε στιγμή προς στιγμή πώς εκτελέστηκε η κορυφαία ενέργεια δολιοφθοράς στην κατεχόμενη Ελλάδα. Μαθαίνουμε για τους πρωταγωνιστές, τις δυσκολίες, τον αντίκτυπο της μάχης και τις εκτελέσεις των Ελλήνων πατριωτών από τους κατακτητές. Παρακολουθούμε τις μεταπολεμικές περιπέτειες του εορτασμού της επετείου με την έκρηξη τοποθετημένης νάρκης στον πρώτο επίσημο εορτασμό και τον ορισμό της επετείου ως πανελλήνια ημέρα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

Δείτε φωτο από  τον σημερινό περίπατο

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.