Στο φωτορεπόρτερ Άγγελο Τζωρτζίνη το βραβείο «φωτογραφία της χρονιάς» από τη UNICEF

Στον Έλληνα φωτορεπόρτερ, Άγγελο Τζωρτζίνη για τη συγκλονιστική φωτογραφία που τράβηξε με παιδιά να τρέχουν να σωθούν από τον φλεγόμενο καταυλισμό στη Μόρια, απονεμήθηκε το βραβείο για τη φωτογραφία της χρονιάς της UNICEF.

Όπως κάθε χρόνο από το 2000 έτσι και φέτος η UNICEF, έδωσε το βραβείο της φωτογραφίας της χρόνιας. Φετινός νικητής μάλιστα ήταν ο Έλληνας φωτογράφος Άγγελος Τζωρτζίνης για τη φωτογραφία «Οι φλόγες της θλίψης», που απαθανατίζει παιδιά να προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φωτιά που ξέσπασε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ΚΥΤ της Μόριας.

Diese bewegende Momentaufnahme ist das UNICEF-Foto des Jahres 2020. Das diesjährige Siegerbild unseres Fotowettbewerbs…

Δημοσιεύτηκε από UNICEF Deutschland στις Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020

«Αυτό το συγκλονιστικό στιγμιότυπο είναι η φωτογραφία της χρονιάς τηςUNICEF: Η φωτογραφία που κέρδισε δείχνει την έξοδο παιδιών από τον φλεγόμενο καταυλισμό στη Μόρια στο ελληνικό νησί της Λέσβου.

Ο Άγγελος Τζωρτζίνης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε δημιουργική φωτογραφία στη Leica academy και έκτοτε εργάζεται κυρίως ως ανεξάρτητος φωτογράφος, έχοντας καλύψει γεγονότα σε όλο τον κόσμο όπως ο σεισμός της Αϊτής το 2010, η «Αραβική Άνοιξη» στο Κάιρο και ο πόλεμος της Λιβύης. Έχει κερδίσει πάμπολλα βραβεία όπως το βραβείο φωτοδημοσιογραφίας του Σεμιναρίου της Ατλάντα το 2018 και το βραβείο «Best Wire Photographer» του περιοδικού «Time» το 2015.

«Είχα την τιμή να μου απονεμηθεί αυτό το ξεχωριστό βραβείο της φωτογραφίας της χρονιάς της UNICEF για το 2020. Τα παιδιά είναι το μέλλον και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτά», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Άγγελος Τζωρτζίνης, ευχαριστώντας φίλους και συνεργάτες και στέλνοντας ευχές για τον νέο χρόνο.

Συγχαρητήρια στο φετινό νικητή, Άγγελο Τζωρτζίνη ο οποίος με το φωτογραφικό του φακό «συνέλαβε» τη γενναιότητα και τον σκεπτικισμό των παιδιών καθώς και τη θέλησή τους να βοηθήσουν άλλους μπροστά στη μέγιστη δυσκολία», αναφέρει στην ανάρτησή στο λογαριασμό της στο Facebook, η UNICEF.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.