Στο φως του φεγγαριού: Εκδηλώσεις βραδιάς Αυγουστιάτικης πανσέληνου στη Φθιώτιδα

Περισσότεροι από 100 Αρχαιολογικοί Χώροι, Μνημεία και Μουσεία στην Αττική αλλά και σε όλη την Επικράτεια, από τη Ζώνη του Έβρου ως τη Φαιστό της Κρήτης και από το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας μέχρι το Ηραίο της Σάμου, θα παραμείνουν ανοιχτοί τη βραδιά της 21ης Αυγούστου 2013 για την πραγματοποίηση του θεσμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις και άλλες εκδηλώσεις ή και απλές επισκέψεις στους Αρχαιολογικούς χώρους, τα Μνημεία και τα Μουσεία, προσφέρει, με ελεύθερη είσοδο στον κόσμο, μια βραδιά χαράς και αισιοδοξίας «Στο Φώς του Φεγγαριού».
Η ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, χάρη στην εθελοντική προσφορά του φυλακτικού της προσωπικού, συμμετέχει και φέτος στον επιτυχημένο θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την διοργάνωση σειράς μουσικών εκδηλώσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Φθιώτιδας αρμοδιότητάς της με αφορμή την Aυγουστιάτικη Πανσέληνο, την Τετάρτη 21 Αυγούστου και το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας, Κάστρο Λαμίας
Ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου με συνοδεία μουσικής.
Τετάρτη 21/8, 21:00-24:00

Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης
Ξεναγήσεις στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου και περιήγηση στην έκθεση κειμένων – φωτογραφίας: «Εμπόριον, Πύλη εισόδου του ελληνικού πολιτισμού στην Ιβηρική Χερσόνησο» με τη συνοδεία της Μουσικής Ομάδας των Χρωμάτων, σε συνεργασία με την Αιάντειο Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης.
Τετάρτη 21/8, 21:00-23:00

Ακρόπολη Αρχαίας Πρόερνας, Νέο Μοναστήρι
Συναυλία Γιάννη Σπανού : «Τα τραγούδια γεμίζουν την ψυχή μας», σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δομοκού.
Σάββατο 24/8, 21.00-24.00.
Πληροφορίες : 22310 29992, 22330 23355

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

—————————————————————————————————————–

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ  ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

ΛΥΡΙΚΗ  ΒΡΑΔΙΑ

στο Βυζαντινό  Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ στο Κάστρο Δομοκού

Υπάτη και Κάστρο Δομοκού

Τετάρτη 21 Αυγούστου και ώρα 21:00

Η 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων υποδέχεται και φέτος στο φως της αυγουστιάτικης πανσέληνου την Τετάρτη 21 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας και στο Κάστρο Δομοκού, με τις παρακάτω πολιτιστικές εκδηλώσεις:

Λυρική βραδιά στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας στην Υπάτη. Οι καλλιτέχνες της Λυρικής Σκηνής Κάτια Μόσχου (υψίφωνος), Ιωάννης Χριστόπουλος (τενόρος), Λυδία Αγγελοπούλου (μέτζο σοπράνο), Πέτρος Σαλάτας (βαρύτονος) και Σταμάτης Μπερής (τενόρος), με τη συνοδεία του Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο, ερμηνεύουν άριες από γνωστές όπερες, οπερέτες και μιούζικαλς σε μια μουσική περιπλάνηση στη Νύχτα, στο Φεγγάρι, στο Όνειρο, στον Έρωτα και στο Στοχασμό……

Το Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας  βρίσκεται δίπλα στο Γυμνάσιο Υπάτης, στο τέρμα του κεντρικού  δρόμου του οικισμού.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τον Εκπολιτιστικό – Επιμορφωτικό Σύλλογο Υπάτης «οι Αινιάνες», την Εταιρεία Φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων.

Συναυλία στο Κάστρο Δομοκού με το εξαμελές έντεχνο μουσικό σχήμα του μουσικοσυνθέτη Πέτρου Δουρδουμπάκη, με τη συμμετοχή της Αρετής Κετιμέ.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δομοκού, με την υποστήριξη του ομώνυμου Δήμου.
Η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων δεν  θα ήταν δυνατή χωρίς την εθελοντική προσφορά του φυλακτικού προσωπικού της Εφορείας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22310 98079 (Μουσείο) 22310 47628 (24η ΕΒΑ).

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.