ΣΗΜΕΡΑ: Ενημέρωση & Συναυλία κατά της ουσιοεξάρτησης στην πλ. Πάρκου

Πάμε Μαζί! Ενημερωτική δράση και συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:00, στην πλατεία Πάρκου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των
Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου, ο Δήμος Λαμιέων σε συνδιοργάνωση με τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε Φθιώτιδας, την ΤΟΜΥ Λαμίας και την ΤΟΠΨΥ (Τοπική Ομάδα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας) διοργανώνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:00, στην πλατεία Πάρκου, ενημέρωση για θέματα ουσιοεξάρτησης και πρόληψης και συναυλία με την εθελοντική συμμετοχή των συγκροτημάτων AVATAR THE BAND, το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και το «Τέχνης Έργον» – Ωδείο Opus Arte.

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης Διακίνησής τους, στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών και την παράνομη διακίνησή τους. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ετήσια Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά 2019), περίπου 96 εκατομμύρια ενήλικες ή ποσοστό 29% των Ευρωπαίων ηλικίας 15-64 ετών εκτιμάται ότι έχει κάνει χρήση παράνομης ουσίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Η εξάρτηση δεν εξαντλείται στην ατομική ψυχοπαθολογία, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πραγματοποιείται η «συνάντηση» με τα ναρκωτικά. Οι τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες τόσο στον ελλαδικό όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο σαφώς και έχουν επιδράσει αρνητικά στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό με αποτέλεσμα να καταγράφονται σημαντικές αλλαγές στο πληθυσμό των εξαρτημένων χρηστών.

Print

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.